Με περιοριστικούς όρους θα συνεδριάζουν το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Επιτροπές του Δήμου Καβάλας

Με περιοριστικούς όρους θα συνεδριάσει όταν συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Κώστα Πεφάνη οι όποιες συνεδριάσεις γίνουν θα γίνουν με τηλεδιάσκεψη. Η πρώτη συνεδρίαση θα είναι αυτής της Οικονομικής Επιτροπής τη Δευτέρα.

Ο κ. Πεφάνης είπε ότι «έχει προβλεφθεί για το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας να γίνονται οι συνεδριάσεις όπως και των άλλων οργάνων του Δήμου Καβάλας, όπως η Οικονομική Επιτροπή, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής κλπ, είτε τηλεφωνικά είτε με τη χρήση της νέας τεχνολογίας, όπως οι τηλεδιασκέψεις. Έχουμε ήδη αναπτύξει μία πλατφόρμα από αυτές που μας έχουν υποδειχθεί και κατόπιν της οδηγίας του υπουργείου. Σήμερα και αύριο (σ.σ. χθες και σήμερα) θα προχωρήσουμε σε τελικά δοκιμές. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Θα συμμετάσχουν αρκετοί έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για την πρώτη συνεδρίαση. Η πρώτη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη θα είναι τη Δευτέρα της οικονομικής επιτροπής. Τα μέλη είναι λίγα.

Θα προσπαθήσουμε την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα) να καλέσουμε όλους τους συμβούλους για να φτιάξουμε τους υπολογιστές και τα συστήματά τους για να μπορούν να συμμετάσχουν σ’ αυτήν τη διαδικασία και λίγο να  τους εκπαιδεύσουμε γιατί για κάποιους είναι κάτι πρωτόγνωρο. Θα έχουμε τελειώσει το στήσιμο της πλατφόρμας, τη Δευτέρα θα γίνει η πρώτη επίσημη πρόβα με την Οικονομική Επιτροπή. Δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό θέμα για να χρειαστεί να κάνουμε δημοτικό συμβούλιο. Δεν υπήρχε λόγος. Σε κάθε περίπτωση όμως είμαστε ευέλικτοι, τηρώντας τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου και θα προχωρήσουμε σε συνεδριάσεις όπως επιβάλλουν οι καιροί. Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Γνωρίζουμε την τεχνολογία, μπορούμε να τη χειριστούμε αλλά είμαστε πολλοί και πρέπει να συμβαδίσουμε. Μπορεί ένας σύμβουλος να προσπαθήσει αν συνδεθεί και αν μην δουλεύει η κάμερα, το μικρόφωνο, τα ηχεία κλπ. Είναι τεχνικά θέματα, απλά πράγματα αν τα μάθεις αλλά την πρώτη φορά που θα τα δεις είναι σαν να ανακαλύπτεις τον τροχό. Θα πρέπει να είμαστε περιεκτικοί, σύντομοι και ουσιαστικοί, για αν βγάζουμε αποτέλεσμα».

ΜΕΤΡΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «αντιμετωπίζουμε τα μέτρα. Ο Δήμος Καβάλας έχει πάρει τα μέτρα του ιδίως σε ό,τι αφορά την προστασία των ευάλωτων ομάδων. Εκεί έχουμε δώσει βάση, όπως επίσης στην καθαριότητα και την απολύμανση. Η Υπηρεσία Καθαριότητας είναι στο πόδι συνεχώς, οι εργαζόμενοι δουλεύουν ανελλιπώς και προσπαθούν να καλύψουν όλες τις πιθανές περιπτώσεις που θα μπορούσε να επεκταθεί ο ιός ή άλλες μολύνσεις. Όλοι πρέπει να συμμετάσχουμε. Την Τετάρτη έγινε μια κλήση από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Σταυρίδη προς όλους τους πολίτες να μην βγάζουν ογκώδη αντικείμενα, να είμαστε λίγο προσεκτικοί με τα σκουπίδια. Αν ασθενήσουν άτομα της υπηρεσίας δεν θα μπορούν να εκτελεστούν τα δρομολόγια. Έχουμε να αντιμετωπίζουμε συνεχώς έκτακτα γεγονότα που μας βγάζουν από το πρόγραμμα. Πρέπει όλοι να αποφασίσουμε να φερθούμε σωστά ως υπεύθυνοι πολίτες, σεβόμενοι τους συμπολίτες μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *