Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν χθες οι εκλογές στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την ανάδειξη εκπρόσωπων στα διάφορα συλλογικά όργανα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Απόστολο Μουμτσάκη η διαδικασία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Συγκεκριμένα είπε ότι «στα τρία εκλογικά τμήματα της Καβάλας αλλά και στη Θάσο όλα ξεκίνησαν ομαλά. Έχουμε εκλογές για τα υπηρεσιακά μας Συμβούλια, οι δάσκαλοι και οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί κι έκλεισαν στις 5 το απόγευμα.

Αυτές οι εκλογές είναι για τα υπηρεσιακά Συμβούλια. Υπάρχει ένα τοπικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο που λέγεται ΠΥΣΠΕ, ένα περιφερειακό το ΑΠΥΣΠΕ κι ένα κεντρικό που ονομάζεται ΚΥΣΠΕ. Είναι δηλαδή η «φωνή» των συναδέλφων, οι εκλεγμένοι από τους συναδέλφους μέσα σ’ αυτά τα υπηρεσιακά συμβούλια τα οποία είναι υπεύθυνα για τις υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων, μεταθέσεις, αποσπάσεις, τοποθετήσεις σε σχολεία. Οπότε είναι πολύ σημαντικές για τους συναδέλφους μας.

Η προσέλευση είναι πάρα πολύ μεγάλη (σ.σ. οι δηλώσεις έγιναν όσο ήταν ανοιχτές οι κάλπες). Είμαστε περίπου 1100 άτομα που θα κληθούμε να προσέλθουμε στις κάλπες. Πιστεύω ότι και η συμμετοχή θα είναι πολύ μεγάλη. Θα φανεί στο τέλος της ημέρας».

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Για το θέμα της επάρκειας των εκπαιδευτικών στα σχολεία είπε ότι «μετά και τις τελευταίες προσλήψεις που έγιναν πριν 2 μέρες, κυρίως σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, πιστεύω ότι έχουν μειωθεί κατά πολύ τα κενά, τουλάχιστον στον νομό μας. Πανελλαδικά δεν έχω εικόνα ακόμη. Είχε γίνει μία πολύ καλή αρχή με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς και έγιναν μαζικές προσλήψεις. Έγινε μία δεύτερη φάση προσλήψεων, όμως άργησε η τρίτη φάση. Ήρθε τελικά αυτές τις μέρες οπότε πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε κανονικά από ‘δω και στο εξής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *