Με μείωση της τάξης του 10% περίπου, έκλεισε η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας το 2019

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας το 2019 με μία μείωση της τάξης του 10% περίπου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη και η περίοδος των εορτών η εμπορική κίνηση τον Δεκέμβριο ήταν πολύ περιορισμένη.

Ο κ. Λεμονίδης είπε ότι «το 2019 δυστυχώς μας άφησε με αρνητικό πρόσημο. Μέχρι τον Απρίλιο τα πράγματα δεν πήγαιναν και πολύ καλά. Μάιο με Σεπτέμβριο στην Καβάλα που δέχεται το τουριστικό κύμα, ανέβηκε λίγο η κατανάλωση και η κίνηση στην αγορά. Αυτό συνετέλεσε στο να είμαστε το Σεπτέμβριο σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Ο Οκτώβριος δεν ήταν μεταβατικός χειμωνιάτικος μήνας διότι ο καιρός ήταν καλοκαιρινός και δεν υπήρχε η ανάγκη να αγοράσει ο κόσμος προϊόντα. Ο Νοέμβριος δυστυχώς τείνει να γίνει ένας μήνας άκρως εκπτωτικός, με το 15ήμερο να φτάνει τις 20 μέρες με την Black Friday που κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι είναι μία μέρα προσφοράς και την κάνουν μία βδομάδα. Ο μήνας είχε κίνηση αλλά και την πιο χαμηλή κερδοφορία. Και ήρθε ο Δεκέμβριος, ο κατ’ εξοχήν καλύτερος μήνας της χρονιάς, αλλά για το 2019 ήταν ο χειρότερος μήνας που μπορεί να θυμάμαι. Μιλώντας και με τους συναδέλφους, είπαμε ότι δεν υπήρχε χειρότερος Δεκέμβριος τα τελευταία 15 χρόνια. Δεν υπήρχε κίνηση στα καταστήματα. Υπήρχε κίνηση στην αγορά αλλά 8 στους 10 δεν κρατούσαν σακούλα που σημαίνει ότι δεν είχαν αγοραστικό ενδιαφέρον, το οποίο εξαντλήθηκε το Νοέμβριο. Έτσι οδεύουμε προς την άλλη βδομάδα, από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, προς τις θεσμοθετημένες εκπτώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου. Θα υπάρχει μια μακρά περίοδος να βρουν οι καταναλωτές προϊόντα που είναι σε επάρκεια. Κι επειδή τα τελευταία χρόνια υπάρχει οικονομική στενότητα, προβαίνουμε σε πολύ μεγάλες εκπτώσεις με γενναία ποσοστά».

ΜΕΙΩΣΗ

Συνέχισε λέγοντας ότι «κατά μέσο όρο η μείωση στην αγορά τη χρονιά που πέρασε ήταν της τάξης του 10%. Υπήρχαν και περιοχές παραδοσιακά δυνατές ανά την Ελλάδα, που ήταν πεσμένες. Ήταν σε πανελλαδικό επίπεδο η μείωση. Το 10% είναι ένα ποσοστό που όταν λειτουργεί συσσωρευτικά όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι λίγο και νομίζω ότι σε μία χρονιά που ξεκίνησε καλά και προχωρούσε καλά, υπήρχε πρόβλημα και ήταν ο Δεκέμβρης. Αλλιώς είναι να μην έχουμε δουλειά το Μάρτιο που έτσι κι αλλιώς είναι μήνας που δεν περιμένουμε φοβερά μεγάλη εμπορική κίνηση και αλλιώς είναι ο Δεκέμβριος που για μας ήταν δύσκολο να το ξεπεράσουμε, οπότε μείναμε σε αρνητικό πρόσημο όσον αφορά την κίνηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *