Με κόσμο η αγορά την Κυριακή αλλά χωρίς μεγάλη κίνηση στα καταστήματα

Ανοιχτή ήταν η αγορά της Καβάλας την Κυριακή αλλά όπως διαπιστώθηκε η εμπορική κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη… Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε το όλο γεγονός.

Συγκεκριμένα είπε ότι «αν υπάρχει μία Κυριακή που τα τελευταία τουλάχιστον 30-40 χρόνια ανοίγαμε, είναι αυτή. Είναι δείκτης διότι αυτήν την Κυριακή κατεβαίνει πάρα πολύς κόσμος για να κάνει αγορές. Εξαρτάται και από το πόσες μέρες διαφορά έχει με τα Χριστούγεννα. Όσο πιο κοντά είναι πιο καλά. Όσο πιο μακριά πάει η μέρα, δεν είναι τόσο δυνατή η Κυριακή. Προχθές οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές σε σχέση μ’ αυτό που περιμέναμε, αλλά ευτυχώς δεν έβρεξε. Υπάρχει βέβαια ένας αστάθμητος παράγοντας σε ό,τι έχει να κάνει με τον οικονομικό πνεύμονα που είναι η Θάσος, όπου λόγω του απαγορευτικού και των ισχυρών ανέμων δεν κατέβηκε καθόλου η Θάσος, που ήταν ένα βαρύ πλήγμα για την κίνηση στην αγορά».

ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΑΣΟ

Και πρόσθεσε πως «Από ’κει και μετά, κατέβηκε πολύς κόσμος. Η κίνηση δεν ήταν ικανοποιητική στα καταστήματα, δεν είναι ευχαριστημένος ο εμπορικός κόσμος σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη Κυριακή. Έτσι κι αλλιώς ο Δεκέμβριος δεν έχει δείξει ως τώρα δείγματα εορταστικής κίνησης που να αξίζει να πούμε ότι έρχονται τα Χριστούγεννα, πλην ελάχιστων περιπτώσεων. Έχουν λιγοστέψει οι μέρες που γίνεται μια καλή κίνηση χριστουγεννιάτικη. Ευελπιστούμε ότι τις παραμονές να βελτιωθεί. Έχουμε την αισιοδοξία που χρειάζεται ένας έμπορος για να ανοίξει το κατάστημά του, να υποδέχεται τον κόσμο και να τον εξυπηρετεί με ευγένεια, αλλά όσοι μπορούμε και καταφέρνουμε να κρατάμε τις επιχειρήσεις μας και να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας και να είμαστε τυπικοί, είμαστε ήρωες. Δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος, πόσες υποχρεώσεις έχει ένας έμπορος, τι έξοδα έχει και τι τραβάει όλο το Δεκέμβριο που κάποτε ήταν αν όχι ο καλύτερος, ήταν μέσα στους 2-3 καλύτερους μήνες και τώρα είναι ένας μέτριος προς μεσαίο μήνα όσον αφορά την κίνηση και τις εισπράξεις.

Κάποτε ο Δεκέμβριος ήταν ο μήνας που βάζαμε όλες τις υποχρεώσεις. Βγαίναμε και μάλιστα μπορούσαμε να κάνουμε κι ένα μαξιλάρι ασφαλείας για τον Ιανουάριο. Δεν αλλάζαμε το χρόνο αν δεν είχαμε πληρωθεί. Τώρα προσπαθούμε να μειώσουμε τα χρέη και τα έξοδά μας. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Φέτος ακόμη περισσότερο. Έχουμε άλλες 9 μέρες να ελπίζουμε να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *