Με καθαρισμό στο Νέστο τίμησε η Energean την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Ενεργειακή Αιγαίου βρέθηκε χθες στον Νέστο, στο πανέμορφο ποτάμι που διασχίζει την Ανατολική Μακεδονία και εκβάλλει στο Βόρειο Αιγαίο, μερικά χιλιόμετρα ανατολικά από τις χερσαίες εγκαταστάσεις της στη Νέα Καρβάλη, για καθαρισμό της περιοχής. Συγκεκριμένα  σε συνεργασία και με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας, Ισμαρίδας και Θάσου, οργάνωσαν τον καθαρισμό της παραλίας στην περιοχή Ερασμίου, στις εκβολές του ποταμού στην θάλασσα. Στην δράση αυτή συμμετείχαν τόσο μαθητές δημοτικών σχολείων όσο και φοιτητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Σχετικές δηλώσεις έκανε η κα Ίλια Ρήγα, Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ενεργειακής.

Η κα Ρήγα είπε χθες το πρωί ότι «είμαστε σταθεροί στις αξίες μας. Δώσαμε ραντεβού με την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος και φέτος. Είμαστε στην παραλία του Ερασμίου στο Δέλτα του Νέστου. Ο καιρός είναι υπέροχος, μας έκανε τη χάρη να μην μας το ακυρώσει. Δεν είμαστε εδώ μόνο για να καθαρίσουμε την παραλία αλλά είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε και ένα σύμφωνο συνεργασίας με τον Φορέα Διαχείρισης Νέστου, Βιστωνίδας, Ισμαρίδας και Θάσου. Είμαστε εδώ για να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά που θα μας ακολουθήσουν από δύο Δημοτικά σχολεία, ένα της Κεραμωτής κι ένα της Ξάνθης. Θα καθαρίσουμε μαζί την παραλία και να παίξουμε παιχνίδια μαζί τους. Έρχονται και εθελοντές φοιτητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, ο πρόεδρος του Φορέα και άλλοι.

Αυτό που είναι το σημαντικό και θέλω να τονίσω είναι αυτή η στενή και στρατηγική συνεργασία που ξεκινάμε με τον Φορέα. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τη συντήρηση και σωστή λειτουργία 8 τηλεμετρικών σταθμών. Τρεις είναι εγκατεστημένοι στο Νέστο, δύο στη λίμνη Βιστωνίδα και ένας στη λίμνη Ισμαρίδας και στη λιμνοθάλασσα της Βάσοβας και ένας στη λιμνοθάλασσα Έλος. Είναι πολύ σημαντική αυτή η συνεργασία και μας κάνει πολύ περήφανους, αφού για πρώτη φορά επισήμως υπογράφεται συνεργασία ενός περιβαλλοντολογικού φορέα και μίας ενεργειακής εταιρείας».

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Για τις δράσεις της εταιρείας στο Ισραήλ και το Μαυροβούνιο, είπε ότι «στο Ισραήλ επίσης υπογράφουμε ένα σύμφωνο συνεργασίας με στόχους περιβαλλοντολογικούς. Το κάνουμε μαζί με τον περιβαλλοντολογικό τοπικό οργανισμό φυσικών πάρκων. Εκεί ξεκινάμε τη συμμετοχή και τη συνεργασία μας με τη βιντεοσκόπηση και με σκοπό παρακολούθηση και παρατήρηση κοπαδιών από καρχαρίες που διέρχονται δίπλα από την ακτή.. Έτσι, δίνεται ευκαιρία στον κόσμο να παρατηρήσει αυτό το περίεργο φαινόμενο της μετακίνησης καρχαριών που είναι τόσο κοντά στην παραλία. Που σε άλλη περίπτωση λόγω καιρικών συνθηκών δεν θα μπορούσε να το κάνει.

Αντίστοιχα, στο Μαυροβούνιο, περιοχή που κι εκεί δραστηριοποιούμαστε, στο Μπαρ, ερχόμαστε να καθαρίσουμε κι εκεί τον πυθμένα της μαρίνας της περιοχής, όπως κάναμε πέρυσι στην Καβάλα, καθώς και την παραλία σε συνεργασία με τον δήμο του Μπαρ, με την κυβερνητική οργάνωση Ozon, καθώς και με τα τοπικά σχολεία».

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος είπε ότι «το μήνυμά μας είναι ότι κάθε μέρα είναι μια μέρα για το περιβάλλον κι όχι μόνο η 5η Ιουνίου. Με καθημερινή δουλειά και στρατηγικές συνεργασίες μπορούμε να κάνουμε πράξη την ιδέα και τον στόχο μας για ένα καθαρό περιβάλλον. Όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του. Είναι μια πραγματικότητα, καθώς ως Energean 38 χρόνια δίνουμε και δρούμε χωρίς καμία συνέπεια στο περιβάλλον. Έτσι είχαμε και φέτος 14 γαλάζιες σημαίες στο νομό Καβάλας. Η Energean αυξάνει συνεχώς τις επενδύσεις, μειώνοντας την εκπομπή ρύπων και την κατανάλωση ενέργειας και υδάτινων πόρων. Έτσι ενισχύουμε το μήνυμά μας και προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο με την αλλαγή και του λόγου μας κι έτσι προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς ό,τι μπορούμε από την μεριά μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *