Με ιατρικό εξοπλισμό αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ θα ενισχυθεί το Νοσοκομείο Καβάλας

Σημαντική αναβάθμιση στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Νοσοκομείου Καβάλας θα επιτευχθεί μέσω ΕΣΠΑ με την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Τάσος Καρασαββόγλου δήλωσε πως γυρίζει μία νέα σελίδα για το Νοσοκομείο.

Τόνισε ότι «το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι έχει βγει στον αέρα και επομένως θα ακολουθηθεί Διαγωνιστική διαδικασία προκειμένου να προμηθευτούμε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό πιστεύουμε θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2018 και επομένως από το 2019 θα έχουμε πολύ- πολύ σημαντικά ιατρικά μηχανήματα που είτε θα αντικαταστήσουν υπάρχοντα εξοπλισμό διότι έχει παλαιωθεί και απαξιωθεί, είτε θα είναι εξοπλισμός επιπρόσθετος, εξοπλισμός δηλαδή που θα κάνει πράγματα με τα οποία θα κάνει το Νοσοκομείο πράγματα που δεν έκανε μέχρι τώρα. Αναφέρομαι, π.χ., στον ψηφιακό αγγειογράφο και στον στεφανιογράφο -1 εκατομμύριο κοστίζει αυτό το μηχάνημα. Τις στεφανιογραφίες και τις αγγειογραφίες που θα μπορούμε να κάνουμε –δεν κάναμε μέχρι τώρα- μιλώ για το σύστημα εξωσωματικής λιθοτριψίας, μια υπηρεσία που θα παράσχουμε, την οποία δεν μπορούσαμε να προσφέρουμε μέχρι τώρα. Μιλώ για τη Γ κάμερα με δύο κεφαλές η οποία θα κάνει στην πυρηνική ιατρική κάτω, θα προσφέρει υπηρεσίες που δεν μπορούσαμε να προσφέρουμε μέχρι τώρα και άλλα πολλά πράγματα, αξονικός τομογράφος 64 τομών, φορητός θα είναι αυτός διότι θέλουμε οποιαδήποτε ώρα και στιγμή να μπορεί το μηχάνημα να πάει στον ασθενή και όχι το αντίστροφο».

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Τέσσερα εκατομμύρια, λοιπόν, με τα οποία θα αναβαθμίσουμε πλήρως τον εξοπλισμό και άρα τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Θέλω, επίσης, να πω ότι είναι σε εξέλιξη μια δεύτερη πρόταση αξίας 3,7 εκατομμυρίων ευρώ, πάλι για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Πιστεύουμε ότι θα πάει καλά κι αυτό και επομένως ότι θα εγκριθεί κι αυτή η πρόταση. Επομένως, με 8 εκατομμύρια περίπου ευρώ για τα επόμενα 10 χρόνια το Νοσοκομείο Καβάλας δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα σε ό,τι αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Και συνεχίζουμε.

Αν αναλογιστείτε ότι πριν από μας, τα προηγούμενα χρόνια, από το προηγούμενο ΕΣΠΑ εννοώ, όλο κι όλο περίπου 300 χιλιάδες ευρώ πήρανε, και μάλιστα αυτές οι 300 χιλιάδες για δύο μηχανήματα για τα Κέντρα Υγείας ήταν και μάλιστα εμείς τα διαχειριζόμαστε αυτά τώρα, τις διαδικασίες για να τα πάρουμε, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει ένα μεγάλο βήμα προς τα μπρος προκειμένου να ενισχύσουμε το Νοσοκομείο, διότι κάθε ιατρικό μηχάνημα έχει μία διάρκεια ζωής. Πρέπει να είσαι στην ώρα σου έτοιμος για να αντιμετωπίσεις αυτήν τη διαδικασία απαξίωσης ώστε να το αντικαταστήσεις, να το υποκαταστήσεις και να συνεχίσεις να προσφέρεις τις ίδιες και καλύτερες υπηρεσίες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *