Με θετικό πρόσημο ολοκληρώνεται η χρονιά για τον τουρισμό όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης

Με θετικό πρόσημο κλείνει η χρονιά σε τουριστικό επίπεδο, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης. Σημειωτέων ότι η Περιφέρεια θα συμμετάσχει στις τουριστικές εκθέσεις Ισραήλ και Αυστρίας.

 Όπως τόνισε αρχικά «Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου που ήμουν Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας μας, παρά τις προβλέψεις που υπήρχαν στην αρχή της χρονιάς και που δεν ήταν και τόσο θετικές, εμείς καταφέραμε και αναστρέψαμε αυτό το κλίμα το αρνητικό και σύμφωνα με όλους τους επίσημος θεσμικούς φορείς, Επιμελητήρια, ξενοδόχοι, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,  όλα, η Περιφέρεια μας και δη ο νομός Καβάλας, όλα κλείνουν με θετικό πρόσημο.

 Αυτό δείχνει ότι έγινε μια πολύ καλή και συντονισμένη δουλειά του προηγούμενο χρονικό διάστημα και προκειμένου να κάνουμε ακόμη πιο γνωστή την Περιφέρεια μας και το νομό Καβάλας σε αγορές των βαλκανικών χωρών αλλά και της Τουρκίας, ανοίξαμε τη μεγάλη βεντάλια όπως σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Αυτό συνεχίζεται και σήμερα και φέτος θα συμμετάσχουμε στην Έκθεση Τουρισμού που γίνεται στο Ισραήλ και στο Τελ Αβίβ μια μεγάλη αγορά που μας ενδιαφέρει ως νομός της Καβάλας.

 Νομίζω ότι τουριστικά κλείνουμε με θετικό πρόσημο».

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

 Από εκεί και πέρα ως Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας που ανέλαβα αρχές Σεπτεμβρίου, μπορώ να πω ότι ήταν πολύ σημαντικό έργο, η ένταξη στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων που υπέγραψε ο υφυπουργός κ. Τσακίρης η ανακατασκευή της διώρυγας του ποταμού Νέστου, ένα έργο σημαντικό, της τάξεως των 11 εκ. 590 χιλιάδων ευρώ και που αφορά τη διώρυγα 15 χιλιομέτρων που τροφοδοτεί με νερό τον κάμπο της Χρυσούπολης. Αυτό το έργο έγινε τη 10ετία του 1960 και είναι λογικό να παρουσιάζει φθορές και για αυτό υπάρχουν διαρροές νερού που φτάνουν στο 20%.

Με το έργο αυτό θα ωφεληθούν περίπου 8000 παραγωγοί και αγρότες του Νέστου ενώ μιλάμε για ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο.

 Από εκεί και πέρα είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εντάχθηκαν  στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας μας οι τουριστικές δράσεις και ένα ποσό 5,5 εκ. ευρώ σε βάθος 4ετίας προκειμένου να υπάρξει μια τουριστική προβολή πιο συντεταγμένα και εξειδικευμένα για την Περιφέρεια ΑΜΘ».

 ΤΡΕΧΟΝΤΑ

Ο ίδιος τόνισε ότι έτσι και αλλιώς υπάρχουν και τα τρέχοντα θέματα, θέματα που τρέχουν και που πρέπει να επιλυθούν ώστε να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα των πολιτών.

 «Ανακοίνωσα την κύρωση του αναδασμού στον Θεολόγο της Θάσου και συγκεκριμένα στις Βαμβακιές ένας αναδασμός που θα δώσει το δικαίωμα στους Θάσιους να πάρουν τίτλο ενώ σημαντικό είναι και το έργο του αναδασμού στα Τενάγη των Φιλίππων κάτι που αφορά περί τους 200 συμπολίτες . Τόσα χρόνια δεν είχαν τους τίτλους με αποτέλεσμα ούτε να μπορούν να αποζημιωθούν ούτε να μπουν στα σχέδια βελτίωσης νέων αγροτών που επιδοτούνται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.  Είναι παρεμβάσεις καθημερινότητας που πρέπει να τις προχωρήσουμε» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *