Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία του υπουργού Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία του υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ ΝΔ κ. Χαράλαμπο Δράκο ο κ. Καράογλου είναι φίλος της Καβάλας και θα δώσει λύσεις σε προβλήματα της.

Ο κ. Δράκος είπε ότι «ήταν πολύ κουραστική η μέρα. Από την πρώτη στιγμή που πήρε τηλέφωνο την προηγούμενη εβδομάδα και είπε ότι θα έρθει, κάναμε ένα σχέδιο περιοδειών, γιατί ήθελε να γυρίσει όλη την ηπειρωτική Καβάλα μέσα σε μία μέρα και να δει όσους φορείς και όσες επιχειρήσεις μπορούσε περισσότερες. Πήγαμε στοχευμένα εκεί που πήγαμε. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κι ακόμη δυο- τρεις επισκέψεις οι οποίες θέλω να πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα αν τελικά μας έρθει για να πάμε στη Θάσο, ίσως θα μπορέσουμε να κλέψουμε 1-2 ώρες το απόγευμα για να επισκεφθούμε ό,τι κενό αφήσαμε σ’ αυτήν την περιοδεία.

Από φορείς είδαμε ό,τι μπορέσαμε, είδαμε τους τρεις δημάρχους, τους δύο μητροπολίτες, το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο, Ομοσπονδία, είδαμε Τεχνικό Επιμελητήριο, δεν αφήσαμε κάτι. Είδαμε επιχειρήσεις, είδαμε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επενδύσεις. Το υφυπουργείο Μακεδονίας- Θράκης με αρμοδιότητες στη βόρεια Ελλάδα έχει και επενδυτικούς σκοπούς και κάποιες επενδύσεις περνάνε από την έγκρισή τους. Και ο Θόδωρος Καράογλου, ως φίλος της Καβάλας, είτε είναι θέματα της αρμοδιότητάς του είτε όχι, θα κοιτάξει να τα προωθήσει και να τα λύσει. Εκεί μείναμε, είδαμε, καταγράψαμε δυσκολίες, καταγράψαμε γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες που υπάρχουν στον κρατικό μηχανισμό όσον αφορά κάποια προβλήματα επενδυτικά που ταλανίζουν επιχειρήσεις στην Καβάλα. Νομίζω ότι θα μπορέσουμε λίγο να ξεμπλοκάρουμε κάποιες τέτοιες δουλειές».

ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Και ανέφερε ένα παράδειγμα τονίζοντας ότι «Επιχείρηση στην Καβάλα που ετοιμάζει μια επένδυση εδώ και 1,5 χρόνο, της τάξεως του 1,5 εκατομμυρίου, με 150 νέες θέσεις εργασίας, ενώ έχει ήδη 150, σταματάει γιατί υπάρχει πρόβλημα με έναν δρόμο ενός μέτρου. Ο δήμος λέει να τον παραχωρήσει και δεν μπορεί για κάποιους λόγους. Είναι τραγικό και μιλάμε για έναν δρόμο που δεν περνάει κανείς. Όλα αυτά πρέπει να λύνονται και να λύνονται γρήγορά. Τέτοια πράγματα κατεγράφησαν και νομίζω θα δοθούν λύσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *