Με επιτυχία η Αλφαβητοπαρέλαση στην Καβάλα

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  προχθές   το πρωί η 12η Αλφαβητοπαρέλαση στην πόλη της Καβάλας με την συμμετοχή 28 τμημάτων σχολείων από ολόκληρη  την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με τους καρναβαλικούς μαθητές να ξεπερνούν τους 2000 και με αξιόλογη  παρουσία κόσμου.

Το φετινό θέμα της παρέλασης ήταν  οι «Μεγάλοι ζωγράφοι»,  με τους παρουσιαστές να είναι ντυμένοι  με βάση τους πίνακες του Νταλί  συμβαδίζοντας με το πνεύμα του θέματος.

Η πομπή των μαθητών για μία ακόμη χρονιά ξεκίνησε από το Δημοτικό Σχολείο Ποταμουδίων  κινούμενη μέσω της οδού Ομονοίας και  καταλήγοντας στην Κεντρική Πλατεία   όπου σχημάτισαν ένα έργο του καβαλιώτη ζωγράφου Θέμη Κελέκη με φόντο το Κάστρο της Καβάλας.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος οι διοργανωτές βράβευσαν τον Θέμη Κελέκη για το πολύχρονο έργο του.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι με καθυστέρηση 20 περίπου λεπτών ξεκίνησε, το μεσημέρι της Κυριακής, η 12η Μαθητική Αλφαβητοπαρέλαση στην οδό Ομονοίας στο κέντρο της Καβάλας. Το παρόν στην φετινή παρέλαση, η οποία ολοκληρώθηκε περίπου 2 ώρες αργότερα στην κεντρική πλατεία, έδωσαν γονείς και μαθητές από όλα τα δημοτικά σχολεία της Καβάλας, από το Παληό, τον Αμυγδαλεώνα, τις Κρηνίδες, την Νέα Καρβάλη και την Χρυσούπολη , οι οποίοι με τις χρωματιστές τους στολές  έδωσαν ένα διαφορετικό, χρωματιστό και εορταστικό τόνο στην Καβάλα.

Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε η μικρή προσέλευση θεατών στην παρέλαση, καθώς σε αρκετά σημεία της οδού Ομονοίας παρατηρήθηκαν πεζοδρόμια χωρίς έστω και έναν θεατή  κάτι που δεν  έχει γίνει ποτέ στα χρονικά της Αλφαβητοπαρέλασης. Προφανώς οι χαμηλή θερμοκρασία αποθάρρυνε πολλούς στο να συμμετάσχουν σε αυτή την γιορτή, δεδομένου ότι ο υδράργυρος έδειχνε μόλις 4 βαθμούς Κελσίου. Παρόλα αυτά οι συμμετέχοντες δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να χορεύουν στους ρυθμούς του βασιλιά Καρνάβαλου, είτε στην οδό Ομονοίας είτε στην Κεντρική Πλατεία, όπου και παραλάμβαναν από ένα κομμάτι για ένα πάζλ που απεικόνιζε έναν ζωγραφικό πίνακα της Καβάλας, του Θέμη Κελέκη.

** Στην Αλφαβητοπαρέλαση δεν συμμετείχε το δημοτικό σχολείο  της Θάσου λόγω του απαγορευτικού του απόπλου των φέρρυ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *