«Με ενοχλεί η μεροληψία κατά της Καβάλας» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος

Στις 25-5-2017 ψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο Μέτρα για την επιτάχυνση του Εκπαιδευτικού Έργου σύμφωνα με το οποίο  το ίδρυμα το «Σικιαρίδειον Ίδρυµα Απροσαρμόστων Παίδων», ιδιωτικού δικαίου σαν το  ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» Καβάλας,  θα απαλλαχθεί μέχρι τέλους του έτους από υποχρεωτική προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για όλες τις συναλλαγές του καθώς θα υπάρχει και αναστολή κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης.  Η νομικός του Ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» κ. Φιλιππίδου με επιστολής της εκφράζει την απορία της  γιατί δεν έγινε το ίδιο με το ίδρυμα Μέριμνα για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα».  Για το θέμα αυτό έκανε δηλώσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος Θεόδωρος τονίζοντας ότι «Εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση.  Θα προσθέσω βέβαια ότι είναι καλοί οι σχεδιασμοί και οι αναλύσεις, αλλά το θέμα είναι να μπορέσει επιτέλους το ίδρυμα να αντέξει, να βρεθεί λύση.

Πρότεινα μάλιστα και γραπτά στην υπουργό  Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου και στους τοπικούς βουλευτές να γίνει μια τροπολογία που να αναφέρει ότι το Ίδρυμα Αγία Μαρίνα στην Καβάλα ισχύει ό,τι ισχύει και για το άλλο Ίδρυμα. Επαίρονται μάλιστα ότι στη διοίκησή του συμμετέχουν ανώτερα στελέχη…

Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι στην πατρίδα μας υπάρχει μια μεροληπτική συμπεριφορά. Και αυτή με ενοχλεί περισσότερο όταν είναι σε βάρος της Καβάλας.

Διότι μας λένε ότι είναι αδύνατη η τροπολογία για την Αγία Μαρίνα, κινδυνεύει το ίδρυμα με κλείσιμο μέχρι να αναζητηθεί οδός επίλυσης και κάπου αλλού δίδεται εύκολα λύση . Αυτά που είναι αδύνατα για την Αγία Μαρίνα είναι δυνατά για άλλο ίδρυμα. Γιατί;»

ΔΙΟΔΙΑ..

Ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε και στον νέο σταθμό διοδίων που προωθείται να γίνει στην Καβάλα στην Άσπρη Άμμο αναρωτώμενος «Και γιατί τα διόδια στο ύψος του ΤΙΤΑΝ στην Θεσσαλονίκη δεν κατασκευάσθηκαν ποτέ και έρχονται εδώ στην Καβάλα να παρουσιάσουν ένα ακόμη σταθμό διοδίων ως προαπαιτούμενο; Να γιατί μιλώ για μεροληψία κατά της Καβάλας».

Ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην αξιολόγηση από τους δανειστές που σύμφωνα με τους κυβερνητικούς εξαρτάται από τα διόδια στο Περιγιάλι. «Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να ισχύουν. Μας έρχεται ένας σταθμός που θα σημάνει μεγάλη υποβάθμιση στην περιοχή, περιβαλλοντική μόλυνση επιπλέον για τον τόπο μας και επιστροφή στο χθες. Δυστυχώς οι εξαιρέσεις είναι πολλές.

Και πράγματι οι βουλευτές πρέπει να δώσουν λύση άμεσα».

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην Περιφερειακή Έκθεση ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ που έγινε στην Καβάλα. «Δεν έχω διαβάσει τον περιφερειακό Τύπο και δεν ξέρω τι γράφηκε αναφορικά με την έκθεση. Η ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ φέτος έχει πετύχει σε μια σειρά από στοιχήματα. Είναι πρόβλημα όποιος δεν μπορεί να τα καταλάβει. Ίσως έχει πρόβλημα ίσως απλά δεν θέλει να τα δεχθεί αυτά τα καλά αποτελέσματα.

Διότι μιλάμε για ένα γεγονός που ενώ είχε διάρκεια μικρή – δύο μέρες – τώρα επεκτάθηκε, έγιναν μια σειρά από βελτιώσεις και κέρδισε το κοινό. Η ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ θα αξιολογηθεί με τον τρόπο που πρέπει, μέσα από ένα ερωτηματολόγιο που θα σταλεί στους μετέχοντες.

Τώρα αν κάποιοι γράφουν το αντίθετο, δεν αξίζει να δώσουμε συνέχεια. Την ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ την είδαμε, είχε κίνηση εκτός από δύο ώρες που δεν είχε κίνηση και ο καθείς μπορεί να βγει και να πει ό,τι επιθυμεί, ό,τι θέλει.  Απορρίπτω εντελώς τα κακώς γραφόμενα, Για εμένα δεν έχει καμία βαρύτητα το τι γράφεται. Ας δούμε τα στοιχεία της αξιολόγησης και η Περιφέρεια θα τα δημοσιεύσει όπως πρέπει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση