Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα αποκατάστασης στη Θάσο, έφτασαν τα πρώτα 150.000 ευρώ!

Την Παρασκευή  έγινε η εκταμίευση των 150.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών για το Δήμο Θάσου που αφορούν χρήματα για τις μετακινήσεις των στρατιωτικών και λοιπών οχημάτων για τα αντιπλημμυρικά έργα και τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.. Σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Χατζηεμμανουήλ τα έργα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και είναι σε φάση ολοκλήρωσης τα αντιπλημμυρικά έργα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Χατζηεμμανουήλ ανέφερε πως τα χρήματα αυτά είναι τα πρώτα που είχε δεσμευθεί το υπουργείο ότι θα εκταμιεύσει με τον κωδικό που αφορά σε θεομηνίες των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού. «Το αίτημα έφυγε από τα χέρια μου μόλις επέστρεψα από την Αθήνα» τόνισε ο κ. Χατζηεμμανουήλ και πρόσθεσε ότι «μπορώ να πω ότι με γοργούς ρυθμούς κινήθηκαν, την Πέμπτη είχαμε επικοινωνία με το υπουργείο και μού είπαν ότι την Παρασκευή το πρωί (σ.σ. χθες) θα δούμε στη Διαύγεια αυτήν την απόφαση. Μετά ακολουθεί η διαδικασία εκταμίευσης. Αυτό είναι καλό, βεβαίως είναι ένα μικρό κομμάτι μπρος σε αυτά που πρέπει να καταβληθούν κι έχουν δρομολογηθεί, όμως είναι κάτι το οποίο μας ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες, δίνει ανάσα σε όλους αυτούς που δουλεύουν σήμερα για την αποκατάσταση του νησιού, είναι θετική η ενέργεια. Αυτά τα χρήματα είναι ακόμα και για τους ιδιώτες που έχουν ανάθεση, είναι για τα μισθωμένα μηχανήματα, είναι γενικός κωδικός ο οποίος καλύπτει όλες αυτές τις ανάγκες».

ΕΡΓΑ

Κληθείς να σχολιάσει ο δήμαρχος Θάσου για τα έργα που εκτελούνται στο νησί, ανέφερε πως «τα έργα βρίσκονται σε καλό δρόμο, ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της φωτιάς με τα δικά μας μηχανήματα. Όταν ήρθε ο Στρατός είχε βρει προχωρημένα έργα μέσα στα ρέματα που ήταν πολύ επικίνδυνα, όμως αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις του Στρατού για τις αντιπυρικές ζώνες σε τέτοιου είδους έργα αντιπυρικής πλέον προστασίας που τα κρίνουμε πάρα πολύ σημαντικά. Γιατί αυτά τα μηχανήματα που είναι μεγάλα βοηθούν σε τέτοιας κλίμακας έργα. Βοηθάει και ο καιρός, υπάρχει καλός συντονισμός, καλός σχεδιασμός και καλή συνεργασία των υπηρεσιών του δήμου και του Στρατού. Είναι διακλαδική η επιχείρηση, Ναυτικό, Αεροπορία, Στρατός Ξηράς. Για να μην είμαστε και αγνώμονες πραγματικά η Πολιτεία ανταποκρίθηκε με μια κινητοποίηση πρωτοφανή. Είναι σε φάση ολοκλήρωσης τα αντιπλημμυρικά έργα. Αν μείνει ο Στρατός όλο το χειμώνα, που δεν θα μείνει, έχουμε δουλειά να του δώσουμε. Το δάσος είναι τόσο πυκνό και τόσο έχει ανάγκη από υποστηρικτικά έργα που μακάρι να μπορέσουν να μείνουν οι δυνάμεις αυτές όσο γίνεται περισσότερο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση