Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην παραλιακή Λεωφόρο, με τους μαθητές να παρελαύνουν πρώτοι κάτι που ήταν πολύ καλύτερο σε σχέση με άλλες χρονιές που ξεκινούσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι.

Αυτό ήταν μία επιλογή του Αντιπεριφερειάρχη  Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη που εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της παρέλασης.

Ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε ότι «με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, ήδη μου είχαν έρθει κάποια μηνύματα κυρίως από τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς και της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ότι αυτό που συνέβαινε μέχρι και χθες στις παρελάσεις, δηλαδή να παρελάσουν πρώτα οι πολιτιστικοί σύλλογοι ο αριθμός των οποίων είναι πάρα πολύ μεγάλος για την πόλη της Καβάλας –είναι περίπου 37 με 38- και να ακολουθούν τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια, δημιουργούσε πάρα πολύ μεγάλη αναστάτωση και στους γονείς, στους καθηγητές, αλλά προπάντων στα παιδιά κυρίως της μικρότερης ηλικίας, των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, που περίμεναν τουλάχιστον μία ώρα για να ξεκινήσει η παρέλαση. Γι’ αυτό το λόγο και μετά από μία ώριμη σκέψη και συζήτηση αποφάσισα, όπως είχα και το δικαίωμα, να αλλάξουμε τη σειρά και να παρελάσουν πρώτα τα σχολεία και να ακολουθούν οι σύλλογοι. Και αυτό τελικά είχε μια θετική ανταπόκριση από τον κόσμο και όσους παρέλασαν κι από τα σχολεία και από τους συλλόγους. Διότι διαπίστωσαν ότι κάτι που ήταν φυσιολογικό δυστυχώς κανένας δεν είχε αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία. Νομίζω ότι όλα δείχνουν πως όταν υπάρχει καλή θέληση και συνεργασία μπορούμε να έχουμε επιθυμητό αποτέλεσμα και νομίζω δώσαμε την ευκαιρία στα επόμενα χρόνια να ακολουθηθεί αυτή η γραμμή. Και αυτό για το οποίο έγινα δέκτης θετικών σχολίων είναι ότι η παρέλαση ξεκίνησε ακριβώς στις 11.30, γιατί δεν θέλω να ταλαιπωρούνται οι πολίτες και τα παιδιά μας. Όλα πήγαν καλά. Για πρώτη φορά είχαμε και την παρέλαση του συλλόγου από το Ρούπελ με τις αυθεντικές στολές, όπως πολέμησαν οι πρόγονοί μας το 1940-41 στα οχυρά του Ρούπελ κι αυτό έδωσε ένα διαφορετικό χρώμα στην παρέλαση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *