Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 7ο Air Sea Show 2018 στην Καβάλα και τη Νέα Πέραμο

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 7ο Air Sea Show 2018, σε Καβάλα και Νέα Πέραμο. Τις εντυπώσεις έκλεψε το F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας ενώ χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν αυτή την γιορτή, με τον Διευθυντή του Show κ.  Παναγιώτη Γεωργιάδη να δηλώνει ότι ήταν ένα εκπληκτικό Show που το απόλαυσαν χιλιάδες άνθρωποι μεταξύ αυτών και τουρίστες, με τα πληρώματα των αεροσκαφών να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «θεωρώ ότι έμειναν ικανοποιημένοι σχεδόν όλοι. Και αυτοί που το είδαν με φυσικό τρόπο αλλά και αυτοί που συνεχώς και πολλαπλασιάζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες μέσω των ηλεκτρονικών ή άλλων καναλιών. Οι πολύ μεγάλοι χορηγοί επικοινωνίας που είχαμε δωρεάν για φέτος, του έδωσαν μια άλλη διάσταση προβολής κι αυτό συνεχίζεται. Οι συνεντεύξεις οι οποίες δίνουμε είναι πολλές και σε πολλά μέρη. Αυτό σε επίπεδο προβολής».

ΣΥΜΜΑΧΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσθεσε δε πως «Αυτό που ήθελα να σχολιάσω εγώ είναι ότι ο καιρός ήταν, όχι απλώς υπέρ μας, επέτρεψε το show και του έδωσε με τις εναλλαγές του και τα φαινόμενα του ένα ξεχωριστό σκηνικό σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό κάνει μία φωτογραφία, ένα βίντεο, μοναδικό, εξαιρετικό, σε σημείο που να έχουμε θέμα με τον πολύ καλό καιρό για το μέλλον, να δρα εναντίον μας –να το πω έτσι. Τέλος πάντων, όλα πήγαν καλά. Ήταν μια γιορτή του αλεξιπτωτισμού σε όλες τις κατηγορίες. Εγώ δεν έχω τέτοια προσωπική εμπειρία αλλά αυτό έδειξε ότι πόσο είναι δυνατόν να έρθει σε επαφή το εναέριο μέσο, ο άνθρωπός του αλλά φυσικά και το θαλάσσιο μην το ξεχνάμε. Η συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το τμήμα υγρού στοιχείου, έφερε πολύ κοντά τον κόσμο και τις ομάδες με το κοινό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί εύκολα δεν γίνεται εκτός αεροδρομίων ή άλλων περιοχών. Η συμμετοχή της Σχολής Αλεξιπτωτιστών του Ελληνικού Στρατού πάρα πολύ δυνατή, προκάλεσε τις αισθήσεις μας. Η ακρίβειά τους, η τόλμη τους κλπ έφερε ένα υπέροχο θέαμα. Η συμμετοχή του Σαββάτου, του 473 Τάγματος του Δ’ Σώματος Στρατού από την Κομοτηνή, δημιούργησε ένα δυνατό έκθεμα για πρώτη φορά. Οι ίδιοι μας λένε ότι όχι απλώς δεν περίμεναν τέτοιο πράγμα αλλά είναι μοναδικό και πολύ ενθαρρυντικό. Τα πληρώματα με τη σειρά τους θεωρούν σπίτι τους την Καβάλα, γιατί έρχονται σε ένα περιβάλλουν και ζουν για 3 μέρες και κυκλοφορούν ανάμεσά μας, κάτι που δεν γίνεται εύκολα σε άλλες περιπτώσεις. Πάρα πολλές παράλληλες δράσεις, απ’ όλους. Τους ευχαριστούμε όλους, ζητούμε συγνώμη απ’ όποιους ενοχλήσαμε σαν διοργάνωση. Η φιλαρμονική του δήμου Καβάλας, το σινεμά, η εμπορική έκθεση, τα πανεπιστήμια, όλα πήγαν πάρα πολύ καλά. Είναι πάρα πολλά αυτά τα οποία εύκολα δεν λέγονται στο λίγο χρόνο που έχουμε. Είχαμε και τις παράλληλες εκδηλώσεις με τα «αρπακτικά» τα οποία φιλοξενήσαμε σ’ ένα γραφείο στη Νομαρχία, που μας διαθέσει η Περιφέρεια και την ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Αυτήν τη στιγμή είμαστε σε φάση επιστροφής των πληρωμάτων. Η πτήση και μόνο ενός μαχητικού ή εν πάση περιπτώσει ενός αεροπλάνου επιδείξεων, ακόμη και στην αποχώρησή του είναι ένα θέαμα».

ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Το Air Show  γίνεται μόνο τρεις μέρες το χρόνο και προβάλλει την ομορφιά του τόπου μας που τη βλέπουμε εμείς κάθε μέρα, όπως τη βλέπουμε. Υπάρχουν και οι ασχήμιες της καθημερινότητας αλλά οι μεγάλες αποστάσεις την κάνουν όμορφη αυτήν την εικόνα. Και μέσω του Show ή κάποιας άλλης ωραίας εκδήλωσης προβάλλεται ο τόπος μας. Αυτό είναι όλο ένα σκηνικό το οποίο είναι πολύ ευχάριστο και δίνει πνοή και στο σύνθημα της διοργάνωσης με αποτέλεσμα να χαιρόμαστε. Πέρυσι είχε πει ο ηθοποιός ο Γιάννης Σερβετάς ότι περπατάει τις επόμενες μέρες πιο ανάλαφρα. Ο Μπερμπερίδης που είπε το βράδυ της Κυριακής και μου έκανε εντύπωση, είναι ότι στη Νέα Πέραμο δεν μπορούσε να βρει εύκολα το κέντρο του κόσμου γιατί ήταν τόσο πολύς που συγκεντρώθηκε σ’ αυτά τα 2 χιλιόμετρα τουλάχιστον, δεξιά κι αριστερά του κέντρου της Νέας Περάμου. Ακρότητες δεν αναφέρθηκαν, κάποια ατυχήματα ή οτιδήποτε. Πήγαμε καλά. Θα μπορούσε να συμβεί στο έδαφος, ανάμεσα σε ανθρώπους. Πάντα ο συνωστισμός μιας μεγάλης συγκέντρωσης αυτά τα ρίσκα έχει. Πάρα πολύ ωραία πράγματα. Νομίζω είμαστε εντάξει και συνεχίζουμε γιατί έχουμε ακόμη ομάδες εδώ.

Ο κόσμος έχει ανάγκες εκτόνωσης. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι αλλάξαμε τα πάντα, εμείς, εσείς με τις προσπάθειές σας. Το να δώσεις μια χαρά ή τουλάχιστον για τρεις μέρες να μην έχεις τέτοια στεναχώρια κι αυτό είναι σημαντικό νομίζω».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *