Με απόλυτη επιτυχία η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στις τουριστικές εκθέσεις Βελιγραδίου, Βουκουρεστίου και Τελ Αβίβ

Συνεχίζοντας την προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, συμμετέχει και φέτος σε τουριστικές εκθέσεις, και έχουν ως αντικείμενο κάθε είδους δραστηριότητα από το χώρο του Τουρισμού και όλων των εναλλακτικών μορφών που προωθεί η Περιφέρειά μας. Σχετικά με τις εν λόγω δράσεις ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Τσώνης Αθανάσιος σχολίασε ότι  «Καταρχάς θα πρέπει να πούμε ότι πήγαμε πάρα πολύ καλά στις εν λόγω τουριστικές εκθέσεις, σε Βελιγράδι και Ισραήλ  ενώ οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μπήκαμε πάρα πολύ δυναμικά στην τουριστική αγορά, χρησιμοποιώντας και παλιές μεθόδους, όπως είναι οι εκθέσεις συνδυασμένες μάλιστα με καινούριες τεχνολογίες.

Όταν άλλωστε στοχεύουμε σε μια αγορά πέρα από την συμμετοχή μας στις εκθέσεις, κάνουμε και μια διαδικτυακή επίθεση ουσιαστικά, δηλαδή δουλεύουμε μέσω bloggers, χρησιμοποιούμε δηλαδή καινούριες τεχνολογίες ώστε η Περιφέρεια ΑΜΘ να αρχίσει να εμφανίζεται και να περνάει μέσα στην συνείδηση των επισκεπτών».

ΠΑΡΟΥΣΙΣ

Αναφορικά με την πορεία και την παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στις εκθέσεις στο Βελιγράδι και στο Βουκουρέστι πρόσθεσε ότι  «Το Βελιγράδι έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και ομοίως καλά πήγε και η έκθεση στο Βουκουρέστι στην Ρουμανία. Είναι δύο χώρες που παραδοσιακά δουλεύουμε και ουσιαστικά μας ήρθε η ευκαιρία να ενισχύσουμε αυτές τις κινήσεις».

Δυναμική παρουσία στην τουριστική αγορά του Ισραήλ, στην οποία απευθύνθηκε για πρώτη φορά φέτος, είχε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παίρνοντας μέρος στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ΙΜΤΜ 2020» που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ.

Στόχος της συμμετοχής ήταν η όσο το δυνατόν καλύτερη ανάδειξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος, αλλά και του παραγωγικού δυναμικού της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με δεδομένο ότι η τουριστική αγορά του Ισραήλ χαρακτηρίζεται ως υπερώριμη σε ότι αφορά την Ελλάδα, αφού οι Ισραηλινοί αγαπούν τη χώρα μας και ταξιδεύουν σε αυτή συχνά, χάρη στην εγγύτητα και τις προσιτές τιμές στα τουριστικά πακέτα.

Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

«Πράγματι είδαμε όμως και την αγορά του Ισραήλ μια και συμμετείχαμε στην μεγάλη έκθεση του Ισραήλ που ήταν ουσιαστικά η πρώτη συμμετοχή της Περιφέρειας εκεί. Πήραμε πολύ καλά μηνύματα. Από χθες και για όλη την εβδομάδα στην κάθε Περιφερειακή Ενότητα έχουν έρθει Ισραηλινοί δημοσιογράφοι και blogger οι οποίοι καταγράφουν την περιοχή μετά την παρουσίαση που κάναμε εμείς κάτω στο Ισραήλ και μετά με την σειρά τους θα μας προβάλλουν ώστε να αρχίσει μια ολοκληρωμένη αλληλεπίδραση.

Παράλληλα μας ενημέρωσαν ότι οι απευθείας πτήσεις δεν είναι πρόβλημα για αρχή, για να αρχίσει μια κινητικότητα. Στην αρχή μπορούν να εξυπηρετούνται μάλιστα από το αεροδρόμιο των Αθηνών. Μπορούμε δηλαδή αρχικά να έχουμε πτήση Ισραήλ – Αθήνα και από Αθήνα μετά Χρυσούπολη ή στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης» πρόσθεσε αναφορικά με την έκθεση του Ισραήλ και τις επόμενες κινήσεις από εκείνη την συμμετοχή μέχρι σήμερα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Είναι όμως και τα στοιχεία του ΙΣΕΤΕ που μας δίδουν έναν άνεμο αισιοδοξίας. «Μάλιστα από τα στοιχεία του ΙΣΕΤΕ βλέπουμε ότι έχουμε πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία για την Περιφέρεια μας. Μπορεί να ακουστεί παράξενο αλλά για πρώτη φορά είμαστε ουσιαστικά η πρωταθλήτρια από τις Περιφέρειες της χώρας στην αύξηση των τουριστών. Το διάστημα 2006-20018 οι επισκέψεις αυξήθηκαν κατά 42%. Και αν μιλάμε για νούμερα, από το 1,4 εκ. ευρώ πήγαμε στο 1.9 εκ. ευρώ. Εμείς με τα νούμερα θα κριθούμε. Η προσπάθεια είναι συνεχής, εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο για κάθε Περιφερειακή ενότητα και ουσιαστικά για πρώτη φορά δημιουργούμε το τουριστικό μας προϊόν το οποίο θα είναι διαφορετικό για κάθε περιφερειακή ενότητα έτσι ώστε να πετύχουμε μια 12μηνη τουριστική αύξηση. Ουσιαστικά θέλουμε να ξεφύγουμε από το δίπτυχο ήλιος και θάλασσα και φυσικά αποκλειστικά καλοκαιρινή σεζόν. Η Περιφέρεια ΑΜθ είναι ποικιλόμορφη, έχει πολλές εναλλακτικές μορφές τουρισμού τις οποίες πρέπει να τις αξιοποιήσουμε» πρόσθεσε.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρέπει στο σημείο αυτό να θυμίσουμε τη σύσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού από το υπουργείο Τουρισμού.

Μέσα από τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού,  θα μπορούν να αναπτυχθούν συνέργειες, αλλά και να υποστηριχθεί το αναπτυξιακό πρότυπο για τον τουρισμό κάθε Περιφέρειας αξιοποιώντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

Ήδη η πρώτης συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ενώ ο κ. Τσώνης βρίσκεται  ο ίδιος βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για το 2ο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού.

«Βρίσκομαι  στην Αθήνα σήμερα μια και είναι προγραμματισμένο το 2ο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού με τον υπουργό κ. Θεοχάρη όπου εκεί ουσιαστικά θα του δώσουμε ποια στοιχεία της Περιφέρειας μας θέλει να αναδείξει και το υπουργείο και ο ΕΟΤ ώστε να «διαφοροποιηθούμε» από τους ανταγωνιστές μας» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *