Με απόλυτη επιτυχία η δεύτερη εκδήλωση της Via Egnatia στην παραλία της Καβάλας το βράδυ της Τετάρτης

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η δεύτερη εκδήλωση της Via Egnatia στην Καβάλα, στην παραλιακή ζώνη της πόλης, με την παρουσία χορευτικών συγκροτημάτων από πολιτιστικούς συλλόγους από Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη. Η παρουσία του κόσμου ήταν ικανοποιητική, σε μία βραδιά που κύλησε με άφθονο χορό και παραδοσιακή μουσική και με τον οικοδεσπότη Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο να αισθάνεται ικανοποιημένος από την επιτυχία της εκδήλωσης και συνάμα δικαιωμένος, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστας Αντωνιάδης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε πως «σε συνέχεια της πρώτης εκδήλωσης που έγινε στις 18 Αυγούστου στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων, εκεί όπου πραγματικά μας ενώνει η Via Egnatia όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, δηλαδή η Αρχαία Ρωμαϊκή Οδός, συνεχίστηκε την Τετάρτη με εκδήλωση όπου συμμετείχαν διάφοροι πολιτιστικοί σύλλογοι και από τη γειτονική Ξάνθη και από τη Δράμα αλλά και από την Περιφερειακή Ενότητα της Καβάλας».

ΟΡΑΜΑ

«Ήταν ένα όραμα που σχεδίασε και υλοποίησε ο Περιφερειάρχης ο Γιώργος Παυλίδης. Δηλαδή η Αρχαία Εγνατία Οδός δεν είναι μόνο ένα πολιτισμικό, θρησκευτικό μνημείο, είναι ένα μνημείο που ενώνει όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειάς μας και μας κάνει να νιώθουμε ότι δεν μας χωρίζει τίποτα. Δηλαδή αυτό που λέμε περιφερειακή συνείδηση την κατακτάμε και μέσω της Εγνατίας Οδού. Για αυτό το λόγο φέτος ήταν η ιδέα του δεύτερου Φεστιβάλ που πραγματοποιείται σε όλη την Περιφέρεια. Από μας παίρνει τη σκυτάλη την Παρασκευή η Δράμα και την επόμενη βδομάδα η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Είναι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που γίνονται προκειμένου να αναδείξουμε όχι μόνο την Αρχαία Εγνατία Οδό, αλλά και όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Περιφέρειά μας, όπως τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, μια σειρά από μονοπάτια, από γεφύρια, από σημαντικότατα αρχαιολογικά και θρησκευτικά κειμήλια που κρύβει αυτή η Αρχαία Εγνατία Οδός η οποία είναι ένας δρόμος πολιτισμού, ένας δρόμος που ενώνει όλη την Περιφέρειά μας. Θα συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια, φυσικά να συγχαρώ όλους όσοι συντέλεσαν και βοήθησαν για την πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων, τους εθελοντές που προσφέρουν ακόμα μια φορά ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους, τους συλλόγους τους χορευτικούς, αλλά και όλους τους ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή πίστεψαν σε αυτόν το θεσμό, καθώς επίσης και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας τον Θόδωρο Μαρκόπουλο οι οποίοι από την πρώτη στιγμή πιστεύουν ότι αυτός ο θεσμός μπορεί να δώσει κάτι διαφορετικό για την Περιφέρειά μας. Ο κόσμος ανταποκρίνεται, ανταποκρίθηκε και στην πρώτη εκδήλωση που έγινε στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων σε ένα παγκόσμιο μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τη στιγμή που εντάχθηκε στην Ουνέσκο. Ο κόσμος ανταποκρίνεται, αγαπάει αυτές τις εκδηλώσεις, πιστεύει ότι μέσα από αυτές και προάγεται ο πολιτισμός, αλλά και ότι μπορούμε να προσφέρουμε και κάτι περισσότερο στην Περιφέρειά μας» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση