Με αγώνες στη Στρατιωτική Λέσχη ολοκληρώνεται την Κυριακή η σκακιστική περίοδος για τον ΣΟ Καβάλας

Σε εξέλιξη είναι αγώνες σκάκι που διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας.  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Βασίλη Θεοδωρίδη, το Σαββατοκύριακο θα ολοκληρωθούν οι αγώνες.

Ο κ. Θεοδωρίδης είπε ότι «ξεκίνησαν από το προηγούμενο Σάββατο. Κάθε απόγευμα στις 5 γίνονται στο σύλλογο αγώνες σε 4 ηλικιακές κατηγορίες κι ολοκληρώνονται την Παρασκευή. Το Σάββατο έχουμε κάποιους αγώνες που τους έχουμε καθιερώσει τα τελευταία χρόνια για να συσφίξουμε τις σχέσεις με τα μέλη μας αλλά κα για να δώσουμε την ευκαιρία σε κάποιους που διστάζουν να παίξουν επίσημους αγώνες –είναι ερασιτέχνες. Κάποιοι μεγαλύτερης ηλικίας, βετεράνοι, γονείς σκακιστών. Θα κάνουμε ένα τουρνουά rapid γονέων και βετεράνων, το οποίο θα καταλήξει σε μία γιορτή στην αυλή του συλλόγου, με μπάρμπεκιου. Το έχουμε καθιερώσει τα τελευταία χρόνια με τη λήξη της χρονιάς.

Η εκπαιδευτική περίοδος ολοκληρώνεται την Κυριακή με το καθιερωμένο τουρνουά rapid στα πλαίσια των Ελευθερίων, το οποίο φέτος δεν θα γίνει στο Δημοτικό Κήπο όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια, αλλά είχαμε μια πρόταση από τον νέο Στρατηγό ο οποίος είναι πολύ φίλαθλος του σκακιού, και μας πρότεινε να πάμε στην Στρατιωτική Λέσχη στην οποία θέλει να γίνονται μέσα διάφορες εκδηλώσεις αλλά. Θα γίνει το τουρνουά μέσα στη Λέσχη που είναι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Και θα ακολουθήσουν οι απονομές για όλες αυτές τις διοργανώσεις που κάνουμε αυτήν την εβδομάδα».

ΟΠΕΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Για τη συνέχεια είπε ότι «ακολουθούν οι καλοκαιρινές διακοπές ως προς την εκπαιδευτική περίοδο. Ιούλιο- Αύγουστο δεν έχουμε μαθήματα. Θα αρχίσουν πάλι από Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αλλά βέβαια έχουμε το καθιερωμένο Οπεν Διεθνές τουρνουά μας. Ήδη αυτήν τη στιγμή έχουμε ξεπεράσει τις 220 συμμετοχές. Στο τέλος πιστεύω ότι θα φτάσουμε τις 350, γιατί έχουμε ακόμη 1,5 μήνα μπροστά μας. Φέτος θα γίνει από τις 4 έως τις 11 Αυγούστου. Είναι το 28ο τουρνουά φέτος, είναι όχι μόνο το ισχυρότερο και μαζικότερο διεθνές τουρνουά που γίνεται στην Ελλάδα, αλλά συναγωνίζεται και με αντίστοιχα που γίνονται σε όλη την Ευρώπη. Κι όπως έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές, δεν είναι ένα απλώς ένα αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. Είναι κι ένα γεγονός που προσφέρει τα μέγιστα στην οικονομία και τον τουρισμό της πόλης, αφού εκτός από τις 350 συμμετοχές, υπάρχουν οι συνοδοί γονείς, προπονητές, παράγοντες κ.α. Και φέρνουν στην Καβάλα έναν αριθμό σχεδόν 1000 ανθρώπων που για 9 μέρες φιλοξενούνται στην Καβάλα και προσφέρουν στην τοπική οικονομία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *