Μεταξύ των ταξιδιωτών στην Τουρκία για διαλογισμό ήταν και 5 Καβαλιώτες!!!

Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαρτίου  δύο τουριστικά λεωφορεία προερχόμενα από Κωνσταντινούπολη «μπλοκαρίστηκαν» από την Αστυνομία στα διόδια της Μουσθένης. Συγκεκριμένα δύο τουριστικά λεωφορεία προερχόμενα από Κωνσταντινούπολη σταμάτησε  η Αστυνομία στα διόδια της Μουσθένης το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαρτίου, μετά από συνεννόηση με τον Διευθυντή  Υγείας Καβάλας κ. Χρήστο Παπαδόπουλο και τις οικείες υπηρεσίες Υγείας.

Οι επιβάτες οδηγήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για τυχόν κρούσμα κορονοϊού από τα αρμόδια κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται δε, ότι από τούδε και στο εξής οι έλεγχοι σε όσους έρχονται από το εξωτερικό θα είναι αυστηρότατοι σε όλη την Επικράτεια.

Τελικά αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για Βολιώτες οι οποίοι συμμετείχαν σε εκδρομή διαλογισμού στην Τουρκία παρά τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ….

Το ιστορικό αναφέρει ότι  την Παρασκευή 13 Μαρτίου  αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Τουρκία ένα γκρουπ 103 ανθρώπων, οργανώνοντας την εκδρομή μόνοι τους και όχι κάποιο τουριστικό γραφείο, εκ των οποίων 20 από τον Βόλο, 30 από Θεσσαλονίκη και 5  κάτοικοι Καβάλας, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνέδριο διαλογισμού. Η επιστροφή τους ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 17 Μαρτίου, ωστόσο μετά τον σάλο που προκλήθηκε, οι εκδρομείς αποφάσισαν να την επισπεύσουν και επέστρεψαν το βράδυ της Δευτέρας 16 Μαρτίου.

Προκειμένου μάλιστα να ελεγχθεί αν θα τηρήσουν τις σχετικές οδηγίες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο taxydromos.gr η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, η ίδια απέστειλε σχετικό έγγραφο στο υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, την Εισαγγελία Βόλου, αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας με το οποίο ζητά να υπάρξει σχετική μέριμνα, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα τεθούν σε καραντίνα για τις επόμενες 14 μέρες, όπως προβλέπουν οι σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων Αρχών.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ…

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας ήταν σε εξέλιξη ένα απίστευτο «κρυφτούλι» μεταξύ των τοπικών αρχών και των εκδρομέων. Η επιστροφή τους όπως ήταν φυσικό, σήμανε συναγερμό στην τοπική κοινωνία.

Μετά από έναν πραγματικό μαραθώνιο και αφού προηγουμένως αναζητήθηκε η λίστα με τους εκδρομείς, ενημερώθηκαν όλοι τηλεφωνικά για τον νόμο που ισχύει για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό και τους δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ όπως διαβεβαιώνει ο Διευθυντής Υγείας  Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, ουδείς εκ των όσων δήλωσαν τόπο κατοικίας την Καβάλα δεν ήρθε στην πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 5 καβαλιώτες που συμμετείχαν στην εκδρομή κατεγράφησαν και σύμφωνα με οδηγίες του ΕΟΔΥ βρίσκονται σε κατ` οίκον περιορισμό για 15 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *