Μεταναστευτικό χαρακτήρισε ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και η περιοχή

Μεταναστευτικό χαρακτήρισε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και η περιοχή μας ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σημειώνοντας ότι οι πρόσφυγες είναι πολύ λίγοι. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα και παράλληλα θα πρέπει να αποσυμφορηθούν τα νησιά.

Ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι «είναι μία πραγματικότητα σε όλη τη χώρα. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο δημιούργησε, συντήρησε και κληροδότησε στη Νέα Δημοκρατία η προηγούμενη κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γνωστή η άποψή μου όσον αφορά το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Στο τέλος αυτής της διαδρομής η οποία, δική μου εκτίμηση είναι ότι, δεν θα τραβήξει για πολύ, γιατί υπάρχει πλέον σχέδιο από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού κατά βάση προβλήματος. Διότι, πλέον, το πρόβλημα δεν είναι προσφυγικό. Είναι μεταναστευτικό, διότι το προφίλ των ανθρώπων οι οποίοι προσέρχονται στη χώρα δεν είναι από εμπόλεμες περιοχές. Το 65% είναι από το Αφγανιστάν, το 10% είναι από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής κι ένα 15% από τις χώρες του μαγκρέμπ. Πολύ λίγοι είναι οι Σύριοι και αρκετοί Τούρκοι οι οποίοι φεύγουν από την Τουρκία, κυνηγημένοι από το καθεστώς του Ερντογάν. Άρα λοιπόν, το δεδομένο είναι αυτό. Ότι θα πρέπει να αποδοθεί το στρατόπεδο στην τοπική κοινωνία. Τους περίπου 500 ανθρώπους στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου τους έβαλε, κακώς, η προηγούμενη κυβέρνηση μέσα στον αστικό ιστό της πόλης. Είναι δεδομένο, το έχει πει και ο δήμαρχος κ. Μουριάδης, ότι θα πρέπει όλη η χώρα να σηκώσει ένα κομμάτι της αποσυμφόρησης των νησιών. Ήμουν από τους πρώτους που είπα η αποσυμφόρηση των νησιών να αφορά συνολικά τη χώρα. Δεν είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού στη Μακεδονία. Υπάρχουν ανενεργά στρατόπεδα και σε άλλες περιοχές, στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη. Και είναι φανερό ότι η κυβέρνηση κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση. Έκανα κι εγώ τις παρεμβάσεις μου και στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοϊδη. Από ‘κει και πέρα, η προσπάθεια η οποία γίνεται, που είναι μια συντονισμένη προσπάθεια και από τον δήμαρχο και από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και από μένα, για να μπορέσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν μικρότερο αριθμό ανθρώπων στην δομή του Στρατοπέδου Ασημακοπούλου και νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας θα το πετύχουμε, όπως θα πετύχουμε και προς το τέλος του 2020 με αρχές του 2021, έχοντας επιλύσει συνολικά το πρόβλημα του προσφυγικού- μεταναστευτικού προβλήματος, να μπορέσουμε να αποδώσουμε το στρατόπεδο στους συμπολίτες μας.

Πρέπει και η Καβάλα στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των νησιών, να σηκώσει κι αυτή ένα μικρό βάρος. Ταυτόχρονα, όπως είναι και ο δήμαρχος, θα πρέπει να αυξηθεί η αστυνόμευση στην περιοχή του Περιγιαλίου, για να αισθάνονται οι συμπολίτες μας στην περιοχή όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια. Αυτή είναι η κατάσταση, αυτή είναι η πραγματικότητα και οφείλουμε να λέμε πάντα με ειλικρίνεια στους συμπολίτες μας και στον ελληνικό λαό γενικότερα».

ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ

Για το αν λυθεί κάποια στιγμή αυτό το πρόβλημα με τους μετανάστες, είπε ότι «μιλάμε για ένα πρόβλημα το οποίο έχει εθνικές διαστάσεις. έχει κοινωνικές, ανθρωπιστικές διαστάσεις. Δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο αλλά νομίζω ότι και με τη γενικότερη στρατηγική την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση και με τη βοήθεια των Ευρωπαίων καθώς επίσης και με την τριμερή την οποία έχει ξεκινήσει ο αρμόδιος υπουργός ο κ. Κουμουτσάκος κι αναφέρομαι στην Κύπρο και τη Βουλγαρία που είναι χώρες πρώτης υποδοχής μεταναστών, νομίζω ότι θα καταφέρουμε να το αντιμετωπίσουμε. Υπάρχει το σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης. Κινούμαστε γρήγορα και δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι παραλάβαμε μια πολύ κακή κατάσταση ειδικά στα νησιά από μία κυβέρνηση που το μόνο το οποίο έκανε ήταν να μας λέει ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά, δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα κι ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες το πρωί λιάζονται και το βράδυ εξαφανίζονται. Εμείς έχουμε μία διαφορετική λογική. Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, θα επιταχύνουμε την απονομή ασύλου. Βρήκαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση 75 χιλιάδες αιτήσεις που δεν είχαν εξεταστεί. Εμείς με την αλλαγή του νόμου, σεβόμενοι το Ενωσιακό δίκαιο, θα επιταχύνουμε τη διαδικασία και από 8-10 μήνες που κρατούσε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νέο νόμο μέσα σε ένα τρίμηνο το πολύ θα μπορούμε να έχουμε το ξεκαθάρισμα και την απονομή ασύλου ή την επιστροφή των ανθρώπων αυτών στον τόπο από τον οποίο ήρθαν στη χώρα μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *