«Μετά από 5 μήνες, έρχονται να κάνουν κάτι που έπρεπε να κάνουν τις πρώτες 5 μέρες» δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Βαγγέλης Παππάς, για τη λύση αμφιδρόμησης μπροστά στο παλιό Νοσοκομείο

Χθες στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας συζητήθηκε το θέμα της κατεδάφισης του τοιχίου του παλιού Νοσοκομείου ώστε να γίνει σε εκείνο το σημείο η διαπλάτυνση του δρόμου και να προχωρήσουν στην αμφιδρόμηση του δρόμου, δηλαδή να γίνει και πάλι διπλής κυκλοφορίας. Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Βαγγέλης Παππάς σχολίασε σε δηλώσεις του πως αυτό το είχαν προτείνει σαν παράταξη εδώ και μήνες!

Συγκεκριμένα, πριν το Δ.Σ. δήλωσε ότι «το είχα πει από το Νοέμβριο. Η γέφυρα έπεσε 9 Νοεμβρίου και 20 Νοεμβρίου είχα βγάλει το Δελτίο Τύπου που έλεγα ότι η οδός Βάσσου δεν μπορεί να αποτελέσει λύση. Και μάλιστα προέβλεπα –ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκα- ότι θα γίνουν κι ατυχήματα, με τη στενότητα και τη δυσκολία που έχει ο δρόμος. Πόσες φορές έθεσα το θέμα στην κα Δρακονάκη και της λέω ότι αφού το νοσοκομείο είναι δικό μας και αφού μας λείπει αυτό το μισό μέτρο για να αμφιδρομήσουμε το δρόμο, γιατί δεν το παίρνουμε να το γκρεμίσουμε. Η κα Δρακονάκη πρότεινε λύση να πηγαίνουν οι πεζοί από πάνω. Τώρα, μετά από 5 μήνες, έρχονται να κάνουν κάτι το οποίο έπρεπε να το κάνουν τις πρώτες 5 μέρες. Αυτό που έπρεπε να γίνει από τις πρώτες μέρες, να στείλουν ένα σήμα σε κάθε κατεύθυνση ότι το νοσοκομείο είναι δικό μας άρα κι ο τοίχος είναι δικός μας, άρα για τις κυκλοφοριακές ανάγκες της πόλης θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτό από την πρώτη στιγμή. Δεν το έκαναν, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Στην πολιτική μετράνε αυτά. Το timing, η απόφαση και η αποφασιστικότητα που έχεις, ο πολίτης σε κρίνει μέσα από το πώς μπορείς με στιβαρότητα να πάρεις αποφάσεις».

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Πρόσθεσε δε πως «Έπρεπε πρώτα απ’ όλα ο κ. Φιλόσογλου να λύσει το νομικό θέμα. Η γέφυρα αντιμετωπίστηκε σαν ένα συνταγματικό θέμα. Χρειάστηκε εισήγηση Χρυσόγονου και μετά πήγαμε στο τεχνικό μέρος, δηλαδή στην ανάγκη της πόλης που έπρεπε την άμεση αποκατάσταση της γέφυρας. Διότι η Καβάλα με το ανάγλυφό της είναι ένα δαχτυλίδι. Στο δαχτυλίδι καταλήγουν τα 3/4 του πληθυσμού και δυστυχώς εκεί μέσα πρέπει κάποιος να πάρει αποφάσεις, όσο και να μην ταιριάζουν με κάποια συμφέροντα που θίγονται. Να λύσει το κυκλοφοριακό της γιατί στην Καβάλα όλοι μιλάμε χρόνια για το κυκλοφοριακό και κανείς δεν το έχει λύσει. Κι αυτό διότι η μελέτη που είχε κάνει τότε ο πρώην δήμαρχος Στ.  Εριφυλλίδης με τον Παρασκευόπουλο, δεν εφαρμόστηκε ποτέ, ή εφαρμόστηκε αποσπασματικά. Κατά συνέπεια, όταν τα διώχνεις από ένα σημείο, πάνε και στριμώχνονται. Αν απαρέγκλιτα εφαρμοστεί η μελέτη Παρασκευόπουλου, που μπορεί να είναι και αναχρονιστική διότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα, αλλά αυτό μπορεί να το επικαιροποιήσεις δεν είναι δύσκολο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *