Μειωμένη κατά 15% η παραγωγή ακτινιδίων στο Νέστο αλλά αυξημένες οι τιμές κατά 5 λεπτά σε σχέση με πέρσι

Μειωμένη είναι η παραγωγή των ακτινιδίων στο Νέστο κατά 15%, αλλά ευτυχώς είναι ανεβασμένη η τιμή πώλησης κατά 5 λεπτά το κιλό. Ήδη ξεκίνησαν οι εξαγωγές όπως σημείωσε ο Εντεταλμένος της Περιφέρειας ΑΜΘ για τον Αγροτικό Τομέα κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως «φέτος έχει μειωμένη παραγωγή γύρω στο 15% σε σχέση με την περσινή, βέβαια το παρήγορο είναι ότι οι τιμές είναι αυξημένες κατά τουλάχιστον 5 λεπτά σε σχέση με πέρσι, κι έτσι μπορεί να μην ισοφαρίσει αλλά τουλάχιστον θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος της διαφοράς από τη μειωμένη παραγωγή. Υπάρχουν καλές ενδείξεις, φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς η κίνηση που κάναμε με το πρόγραμμα της προώθησης και στις τρεις χώρες που έχουμε ήδη κινηθεί, δηλαδή και στην Κίνα και στο Ντουμπάι και στον Καναδά, γιατί ξεκίνησε και η ζήτηση από κει. Υπάρχει ενδιαφέρον και ζήτηση σε αυτές τις αγορές και ήδη έχουμε τις πρώτες παραγγελίες, σημάδι δηλαδή που δείχνει ότι αποκομίζουμε πλέον τους καρπούς από όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται υπό την ομπρέλα της Περιφέρειας. Θεωρώ ότι θα πάμε καλά, ότι φέτος δεν θα έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα παραγωγής, ότι θα δοθεί η παραγωγή που έχουμε και μάλιστα και σε καλές τιμές. Δεν κρύβω ότι θέλω να υπάρχει ένα καλό εισόδημα στον παραγωγό για να μπορούμε να προσελκύσουμε και νέους στην παραγωγή, γιατί όπως ξέρουμε εκτός από την παραγωγή και τον τουρισμό η περιοχή μας δεν έχει κάποιον άλλο πυλώνα ανάπτυξης. Θεωρώ ότι φέτος θα ακτινίδια θα είναι σε έναν καλό δρόμο».

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Ερωτηθείς ο κ. Παπαδόπουλος για τα σπαράγγια, σημείωσε πως «τώρα γίνονται ακόμα ψεκασμοί, σε λίγο θα κοπούν τα στελέχη και θα περιμένουμε μετά με το καλό το Φεβρουάριο να ξεκινήσουμε τη διαδικασία της συγκομιδής. Δεν έχουμε κάτι τώρα με τα σπαράγγια» ξεκαθάρισε.

ΚΡΑΣΙΑ

Συμπλήρωσε δε πως «τώρα ιδιαίτερη προσπάθεια στην Περιφέρεια γίνεται με τα κρασιά. Ήδη βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν, καθώς εγκρίθηκε ένα πρόγραμμα προώθησης και για τα κρασιά της Καβάλας και διοργανώνουμε την άνοιξη που γίνεται εκεί η έκθεση με την Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν το πώς θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο. Το Αζερμπαϊτζάν είναι ένας στόχος για το ελληνικό κρασί γιατί μπορεί να μην το θεωρούμε από τις καλές χώρες, αλλά ξέρουν να πίνουν και καταναλώνουν κρασιά ανώτερης ποιότητας. Τώρα τις επόμενες μέρες θα έχω ραντεβού και με τον Πρέσβη και το επιτελείο του και με το επιτελείο το δικό μου για να διοργανώσουμε μια καλή έκθεση και εκεί. Κάνουμε παράλληλα πολλά πράγματα και αυτό είναι και ο πρωτογενής τομέας, να μπορούμε από την κάθε μία παραγωγή που η μια είναι συνεχόμενη της άλλης αλλά και η προετοιμασία που πρέπει να κάνεις για τους επόμενους μήνες να γίνεται με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο και να αποδίδει καρπούς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση