Μειωμένη η χρηματοδότηση της «Δημωφέλεια» κατά 60% για το 2020

Μειωμένη είναι η χρηματοδότηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» κατά 60% για το 2020 λόγω της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Καβάλας. Ο πρόεδρός της κ. Τάκης Αγγελίδης σημείωσε πως δεν θα περιοριστούν οι δράσεις τους.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «η προηγούμενη διοίκηση λέει ότι η Δημωφέλεια ήταν στα καλύτερά της και επιτέλεσε ένα τεράστιο έργο. Προσωπικά λέω ότι αναλαμβάνω μια επιχείρηση με περιορισμένη χρηματοδότηση και στόχος μας είναι να διαχειριστούμε τα χρήματα των Καβαλιωτών με σύνεση και με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο. Η χρηματοδότηση για το προϋπολογισμό του 2020, από το 1,1 εκατ. ευρώ είναι αυτήν τη στιγμή στις 400 χιλιάδες. Είναι μια περικοπή της τάξης του 60% και πάνω. Αυτό σημαίνει αναγκαστικά, ότι στην παρούσα φάση η Δημωφέλεια θα περιορίσει αρκετές από τις δράσεις της. Ή κάποιες θα γίνουν με πολύ μικρότερη χρηματοδότηση ή καθόλου».

ΔΡΑΣΕΙΣ

Για τον προγραμματισμό δράσεων είπε ότι «ο προϋπολογισμός αποτελεί και σχέδιο δράσης. Εδώ και κάποιες μέρες πέρασε ο προϋπολογισμός από την Οικονομική Επιτροπή. Παράλληλα καταθέσαμε και το σχέδιο δράσης στο Δήμο Καβάλας. Κάποια πράγματα τα οποία ενδεχομένως να μην είναι στο σχέδιο ή να μην προϋπολογίζονται, μπορούν τελικά να γίνουν με κάποιες αναμορφώσεις του προϋπολογισμού.

Η Δημωφέλεια είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο για το δήμο Καβάλας. Υπήρχε και τμήμα ανάπτυξης το οποίο τελικά έκλεισε, αλλά διαχειριζόμενη αρκετά προγράμματα και επανεπενδύοντας ένα μέρος των αποθεματικών της σε πραγματικές επενδύσεις, είναι όντως ένα αναπτυξιακό εργαλείο για το δήμο. Εμείς έχουμε πλάνο επενδύσεων και για φέτος και σε βάθος τετραετίας».

COSMOPOLIS

Συνέχισε λέγοντας ότι «το Cosmopolis θα γίνει και φέτος με τον ίδιο προϋπολογισμό όπως πέρυσι. Θα είναι διαφορετικό και φαντάζονται πολύ καλύτερο. Περισσότερες λεπτομέρειες θα πληροφορηθεί και ο κόσμος όταν κάποια στιγμή θα γίνει συνέντευξη Τύπου και θα ανακοινώσει το σχέδιο του ο διαχειριστής του Cosmopolis».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΨΕΜΑΤΑ

Για τις δηλώσεις της πρώην προέδρου της «Δημωφέλεια»  κας Ιωσηφίδου ότι άφησε σημαντικό ποσό στα ταμεία και αυτό «εξατμίστηκε», είπε ότι «πολλές φορές έχει πει η κ. Ιωσηφίδου δημόσια ψέματα. Ο προϋπολογισμός είναι κατατεθειμένος. Βλέπουμε και οι δύο τα ίδια νούμερα. Οπότε, απλά, το προσεγγίζει διαφορετικά. Δεν είπα τίποτε διαφορετικό. Προφανώς είπα ότι με την μικρότερη χρηματοδότηση θα αναλωθεί ένα μέρος των αποθεματικών για να βγει ο προϋπολογισμός. Στο ποσό διαφέρουμε. Η κα Ιωσηφίδου λέει ότι είναι 1,4-1,8 εκατ. ευρώ, εγώ λέω 900 χιλιάδες ευρώ. Της το εξήγησα στο διοικητικό συμβούλιο, πολλές φορές, δεν θέλει να το καταλάβει. Προσπαθεί να κάνει την ανάγνωση που τη συμφέρει. Δεν έχει νόημα να βγαίνουμε στα ραδιόφωνα να μιλάμε για νούμερα, δεν αφορά κανέναν. Έχουμε το διοικητικό συμβούλιο μέσα από το οποίο η κα Ιωσηφίδου μπορεί να προσφέρει έργο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *