Μεγάλο αθλητικό γεγονός στην Καβάλα

Περίπου 3.000 άτομα, αθλητές και συνοδοί, θα βρεθούν το σαββατοκύριακο στην Καβάλα, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου Παμπαίδων – Παγκορασίδων, που θα διεξαχθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας, στο δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». 

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Γιώργος Φιλόσογλου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή 12 Ιουλίου, μίλησε για τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου και επισήμανε: »Ο Δήμος Καβάλας είναι στην ευχάριστη θέση να φιλοξενεί στην πόλη μας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παμπαίδων – Παγκορασίδων 2019. Πλέον ο ΣΕΓΑΣ μας εμπιστεύεται και εμπιστεύεται και το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης και τους φορείς της και φυσικά τον Δήμο Καβάλας, τις εγκαταστάσεις τον εξοπλισμό και το γεγονός ότι αναλαμβάνουμε και διοργανώνουμε αθλητικούς αγώνες άρτιους». 

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

»Φέτος έχουμε ρεκόρ συμμετοχών στους αγώνες. Οι αθλητές μόνο θα είναι 1.000 και παραπάνω κι αυτό σημαίνει περίπου 3.000 επισκέπτες η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων θα φτάσει το απόγευμα της Παρασκευής στην Καβάλα και θα μείνει μέχρι την Κυριακή αναχωρώντας τη Δευτέρα. Αυτό δίνει μία πρόσθετη αξία και στην τοπική οικονομία και στην αγορά της πόλης, γιατί πάντοτε στόχος μας ήταν πέρα από το αθλητικό γεγονός οι διοργανώσεις αυτές να κάνουν τους επισκέπτες και τους ανθρώπους του αθλητισμού τους καλύτερους τουριστικούς πρεσβευτές μας εντός Ελλάδος. Το τουριστικό προϊόν που διαθέτει Καβάλα πρέπει να μεταδίδεται και στους Έλληνες. Νομίζω ότι τα έχουμε καταφέρει, καθώς οι άνθρωποι θέλουν να έρχονται και να ξαναέρχονται στην Καβάλα και αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Φιλόσογλου.

ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ

»Χρειάζονται συνέργειες για να γίνουν όλα αυτά κι εμείς ήμασταν πολύ τυχεροί γιατί είχαμε τον κύριο Νικολαΐδη, είχαμε τον κύριο Σεβαστή, τον κύριο Παναγόπουλο και άλλα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ που μας πίστεψαν και φυσικά τους ανθρώπους από την Καβάλα που ασχολούνται με τον κλασσικό αθλητισμό. Επιστέγασμα όλων αυτών των προσπαθειών πέρα από όσα είπαμε πριν είναι ότι οι θέσεις στην πανελλήνια κατάταξη των συλλόγων της Καβάλας στον κλασικό αθλητισμό έχουν βελτιωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια και νομίζουμε ότι ένα κομμάτι συμμετοχής έχουμε και εμείς ως Δήμος Καβάλας σε αυτή την επιτυχία. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι διαπιστώνω μία αύξηση του αριθμού των παιδιών τα οποία ασχολούνται με τον κλασικό αθλητισμό και αυτό μας κάνει και εμένα προσωπικά πάρα πολύ χαρούμενο γιατί ένα παιδί πρέπει πρώτα να μάθει να κολυμπάει, μετά να μάθει να κάνει στίβο και αν δεν του αρέσει τίποτα από τα δύο τότε να κατευθυνθεί σε άλλου είδους αθλήματα. Ελπίζουμε ο καιρός να μη μας τα χαλάσει γιατί είναι λίγο μπερδεμένη η κατάσταση, αλλά οι αθλητές του κλασικού στίβου είναι παντός καιρού. Οπότε ξεκινάμε επίσημα στις 8:30 το Σάββατο (13/7). Ελπίζω το νέο δημοτικό συμβούλιο από τον Σεπτέμρβιο και μετά, να συνεχίσει πάνω σε αυτό το οποίο χτίσαμε να εμπιστευτεί τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον κλασικό αθλητισμό στην Καβάλα. Είναι αμαρτία να πάει τόσος κόπος χαμένος. Έχω την πεποίθηση ότι θα το κάνει, το εύχομαι και μένει να το δούμε στην πράξη», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Φιλόσογλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *