Μεγάλη μάστιγα τα εγκαταλελειμμένα οχήματα στο Δήμο Καβάλας σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο  Μαρία Φραντζεσκάκη

Μεγάλη μάστιγα χαρακτήρισε τα εγκαταλελειμμένα οχήματα στο Δήμο Καβάλας η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Φραντζεσκάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός για την εξεύρεση εργολάβου απόσυρσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων απέβη άγονος, οπόταν θα επαναληφθεί άμεσα και σε περίπτωση που και αυτός θα αποβεί άγονος η διαδικασία θα γίνει με απευθείας ανάθεση.

Όπως ανέφερε αναλυτικά η κ. Φραντζεσκάκη «είναι μεγάλο θέμα, για το οποίο φτάσαμε στην πηγή και για ακόμα μια φορά νερό δεν ήπιαμε. Ο διαγωνισμός ήταν από τα πρώτα σχέδια που είχαμε να βγει στον αέρα γιατί πραγματικά είναι μεγάλη μάστιγα τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. Ιδίως όσο προχωράμε και δεν μπορεί ο κόσμος να πληρώνει τέλη κυκλοφορίας θα τα εγκαταλείπει τα αυτοκίνητά του, θα παραδίδει τις πινακίδες κι έτσι θα δημιουργούνται περισσότερα αυτοκίνητα εγκαταλελειμμένα. Δυστυχώς βρέθηκε μόνο ένας ο οποίος κατέβηκε στο διαγωνισμό, ο οποίος δεν είχε ένα από τα ISO τα οποία απαιτούνταν. Την Τρίτη που κάναμε Οικονομική Επιτροπή ξαναπεράσαμε τους όρους του διαγωνισμού, ξαναβγάλαμε την προκήρυξη και αν και αυτή τη φορά δεν υπάρξει κάποιος ο οποίος θα μπορεί να γίνει ανάδοχος, τότε θα πάμε σε τρίτη φορά που εκεί όμως θα μπορούμε να αλλάξουμε τους όρους του διαγωνισμού και ίσως να πάμε και σε απευθείας ανάθεση. Αυτά θα τρέξουν πολύ γρήγορα τώρα, με μικρότερα διαστήματα γίνονται οι διαγωνισμοί, για να μπορέσουμε ίσως και μέσα στο καλοκαίρι να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Τα αυτοκίνητα είναι έτοιμα. Η Δημοτική Αστυνομία τα έχει καταγράψει, έχουμε πολλά έτοιμα αυτοκίνητα για απόσυρση, είναι καταγεγραμμένα αυτά που θέλουν το χρονικό διάστημα των 90 ημερών για να μπορέσει από κει και ύστερα να κολληθεί το κίτρινο χαρτάκι και να περάσουν άλλες 45 μέρες για να πάει ο γερανός να τα πάρει. Είναι χρονοβόρες διαδικασίες, όμως αυτά που είναι έτοιμα με το που θα βγει ο γερανός την άλλη μέρα αποσύρονται».

ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ

Διευκρίνισε πως «είμαστε δηλαδή στο παρά πέντε, δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε δυστυχώς. Για εμάς στο Δήμο είναι πραγματικά ένα μεγάλο θέμα που προσπαθούμε να το λύσουμε. Δεν είναι όμορφη εικόνα μέσα στην πόλη. δεν μπορείς να βλέπεις αυτοκίνητα με σκασμένα λάστιχα. Το έχω ξαναπεί όπως το έχω πει και στους πολίτες που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους στην εφορία. Υπογράφουν μια υπεύθυνη δήλωση ότι πρέπει τα αυτοκίνητα να φυλάσσονται σε ιδιόκτητο χώρο. Δυστυχώς ο κόσμος δεν το κάνει αυτό, τα αφήνει τα αυτοκίνητα στο δρόμο γιατί σου λέει ποιος θα με πειράξει; Αυτό να το ξέρουν όμως, θα τους πειράξει. Μπορεί να μην τους πειράξει σε έναν ή δυο μήνες, κάποια στιγμή θα έρθει που θα τους πειράξει. Για αυτό να φροντίζουν αυτοί οι άνθρωποι που θέλουν τα αυτοκίνητά τους και δεν θέλουν να τα πάνε για απόσυρση να τα πάρουν από τους δρόμους και να τα βάλουν κάπου που να φυλάσσονται. Αυτή είναι η συμβουλή μου προς το παρόν σε αυτούς που πραγματικά είναι καινούρια τα αυτοκίνητά τους και δεν μπορούν να τα συντηρήσουν και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και την ασφάλεια. Τις προάλλες είχαμε μια καταγγελία για μία μερσεντές. Πραγματικά όταν την είδα αυτή την μερσεντές την καταλυπήθηκα. Ήδη η αστυνομία πήγε και την κατέγραψε ως εγκαταλελειμμένο όχημα, μια καινούρια μερσεντές» τόνισε η κ. Φραντζεσκάκη, διευκρινίζοντας πως έχει τις συνέπειες του νόμου όποιος δεν φροντίζει να φυλάσσει το όχημά του σε ιδιόκτητο χώρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση