Μεγάλη η πτώση της τουριστικής κίνησης στη Θάσο σε σχέση με το 2019

Τραγική χαρακτηρίζουν την τουριστική χρονιά στη Θάσο οι επαγγελματίες της καθώς όπως σημειώνουν σε ποσοστό μόλις 25 % κινήθηκαν το φετινό καλοκαίρι. Η περιφερειακή σύμβουλος και τουριστική πράκτορας  κ. Μαρία Πολυμέρου υπογράμμισε ότι η πτώση έφτασε περί το 70% σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το φετινό καλοκαίρι καθώς έμειναν 15-20 μέρες για το κλείσιμο της σεζόν. Δυστυχώς δεν είναι θετική αλλά εντελώς αρνητική. Μιλάμε για πάρα πολύ μεγάλη πτώση σε σχέση με το 2019. Φαινόταν από τον Ιούλιο και μετά με όλα αυτά που έγιναν με τα σύνορα κλπ, αλλά δεν παύει να είναι λυπηρό όταν βλέπουμε τα αποτελέσματα. Η πτώση στο αεροδρόμιο είναι γύρω στο 70% των διεθνών αφίξεων. Στο νησί, όσον αφορά τη διέλευση του κόσμου, είναι γύρω στο 70% κάτω. Τα τουριστικά γραφεία είναι στο 90% κάτω και γίνεται κατανοητή φετινή εικόνα που χαρακτηρίζεται τραγική. Και για τους επαγγελματίες, ξενοδόχους, εστίαση κλπ η μείωση του τζίρου είναι επίσης πάρα πολύ μεγάλη. Όλες οι επιχειρήσεις έχουμε κλείσει με ζημία.

Αυτό το διάστημα, το τελευταίο 20ήμερο, έχουν ανέβει οι αφίξεις των Γερμανών, πάντα σε σύγκριση με τα φετινά δεδομένα. Ο Σεπτέμβριος ήταν ανέκαθεν πολύ καλός μήνας κυρίως για τους Γερμανούς. Ήταν αναμενόμενο, καθώς και η ποιότητα του κόσμου που έρχεται είναι σαφώς καλύτερη από αυτήν του Ιουνίου και του Ιουλίου. Είναι ένα πρόσημο θετικό που δεν θα κάνει, όμως, καμία διαφορά όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι για όλους τους επαγγελματίες».

ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Για την επόμενη χρονιά είπε ότι «μόνο γι’ αυτήν μπορούμε να μιλάμε, αν και μία πολύ μικρή παρένθεση είναι ότι κάποια κρουαζιερόπλοια που θα έρθουν στο λιμάνι της Καβάλας και της Θάσου, που τα θεωρούσαμε τελειωμένη υπόθεση, αλλά θα έρθουν στις 26 και τις 27 στο λιμάνι μας, οπότε υπάρχει ελπίδα να πραγματοποιηθούν και τα υπόλοιπα που είναι για μέχρι το τέλος του χρόνου. Με βάση, πάντα, τις υπάρχουσες συνθήκες.

Όσον αφορά το 2021, τα περισσότερα τουριστικά γραφεία έχουμε κάνει τα συμβόλαια με τα ξενοδοχεία. Έχουν ξεκινήσει προκρατήσεις οι οποίες είναι πάρα πολύ καλά. Γίνονται με πολύ μεγάλο ρυθμό για όλες τις εθνικότητες. Υπάρχει αισιοδοξία αλλά είμαστε επιφυλακτικοί, διότι αν δεν τελειώσει το θέμα με την πανδημία μέχρι τον Ιανουάριο το αργότερο, θα πρέπει να αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε πάρα πολύ για τη νέα σεζόν. Μιλάμε για ανάκαμψη κι όχι επαναφορά στα νούμερα του 2019».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *