Μεγάλη η αύξηση της επισκεψιμότητας σε Φρούριο Καβάλας και Πυλοθεραπευτήριο Κρηνίδων σε σχέση με πέρυσι

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την επισκεψιμότητα στο Κάστρο της Καβάλας που σε σχέση με πέρυσι τον Ιούνιο παρουσιάζει αύξηση περίπου 28%. Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια»  κ. Αναστασία Ιωσηφίδου  δήλωσε ότι τα στοιχεία είναι εξόχως ενθαρρυντικά για την επισκεψιμότητα του Κάστρου αλλά και του Πυλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «πραγματικά πολύ θετικά τα μηνύματα από τα στοιχεία που έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε για το Φρούριο της Καβάλας και το Πυλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Να πω, λοιπόν, ότι σύμφωνα με τα εισιτήρια που κόβονται στο Φρούριο, υπάρχει αύξηση στην επισκεψιμότητα γενικά για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, γιατί παίρνουμε κάθε μήνα στοιχεία, υπάρχει λοιπόν μία αύξηση της τάξεως του 19,3% που δείχνει, επομένως, το στόχο της διοίκησης, αφενός μεν για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αφετέρου δε για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση επισκεψιμότητας ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες. Ειδικά για τον Ιούνιο, η αύξηση στα εισιτήρια είναι ακόμη μεγαλύτερη από το ποσοστό του 6μήνου που είπα, καθώς αγγίζει το 28%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Μιλάμε για πολύ μεγάλη αύξηση. Να ληφθεί, επίσης, ως μέτρο σύγκρισης ότι και τα περσινά εισιτήρια ήταν περισσότερα από τα προπέρσινα. Δηλαδή, φαίνεται μια συνεχόμενη αυξητική πορεία. Να πούμε ότι το Φρούριο της Καβάλας είναι για μας μέτρο σύγκρισης γιατί αυτοί που πάνε είναι κυρίως οι τουρίστες, είτε είναι Έλληνες, είτε είναι ξένοι. Άλλωστε το Φρούριο δεσπόζει στην πόλη, είναι ορατό και φαίνεται στον τουρίστα που επισκέπτεται την Καβάλα. Και ο τουρίστας, όπως είθισται όταν πηγαίνει κάποιος σε μία περιοχή, θέλει να επισκέπτεται και αντίστοιχα εμβληματικά στοιχεία της περιοχής. Το Φρούριο είναι ένα μνημείο για μας, ένας χώρος ο οποίος πραγματικά είναι και πανέμορφος. Επίσης τα θετικά μηνύματα είναι ότι οι τουρίστες που το επισκέπτονται, φεύγουν και με πολύ θετικά σχόλια για το συγκεκριμένο μνημείο καθώς από ‘κει έχεις και μία πάρα πολύ ωραία θέα, να βλέπεις όλη την Καβάλα στα πόδια σου».

ΑΝΩ ΤΟΥ 30%

Πρόσθεσε δε πως «Από ‘κει και πέρα υπάρχουν και αντίστοιχα στοιχεία για το Πυλοθεραπευτήριο Κρηνίδων που άνοιξε τις πύλες του στη 1 Ιουνίου. Πήραμε αντίστοιχα στοιχεία και για το Πυλοθεραπευτήριο για το μήνα Ιούνιο που κι εκεί φαίνεται μία πάρα πολύ μεγάλη αύξηση σε σχέση με την περσινή χρονιά, που ξεπερνάει το 30%. Αύξηση που έχει να κάνει σε όλες τις υποδομές του. Γιατί το Πυλοθεραπευτήριο έχει την επισκεψιμότητα όσον αφορά την χρήση του πυλού, τα γνωστά λασπόλουτρα. Από ‘κει και πέρα έχει κι άλλες δομές, όπως είναι η διαμονή, η χρήση του χαμάμ, η χρήση του μασάζ. Σε όλες, λοιπόν, τις δομές έχει αύξηση μεσοσταθμικά, γιατί αλλού έχουμε περισσότερη, αλλού λιγότερη. Πάντως παντού έχουμε αύξηση που ξεπερνάει το 30%.

Να διευκρινίσω ότι και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες. Η βροχή παντού είναι λίγο ανασταλτικός παράγοντας. Ακόμη και στο Πυλοθεραπευτήριο Κρηνίδων ο επισκέπτης θέλει να έχει άλλου είδους καιρικές συνθήκες. Παρ’ όλο που δεν ήταν οι καλύτερες, υπήρξε αύξηση και υπάρχει αύξηση. Και πιστεύουμε και ελπίζουμε να συνεχιστεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *