Μεγάλη ανασφάλεια επικρατεί στην αγορά της Καβάλας λόγω της αναστολής της λειτουργίας της

Μεγάλη ανασφάλεια επικρατεί στην αγορά της Καβάλας λόγω της αναστολής της λειτουργίας της. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννη Κελγιώργη το μεγάλο στοίχημα είναι όταν θα επαναλειτουργήσει η αγορά αν θα μπορέσει να σταθεί στο ύψος της.

Ο κ. Κελγιώργης είπε ότι «είναι πρωτόγνωρο το σκηνικό που πριν λίγους μήνες δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε. Είναι πράγματα που τα βλέπαμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Δυστυχώς καλούμαστε τώρα να τα ζήσουμε και να τα αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητά μας. Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια, διότι ο χειμώνας δεν ήταν ο καλύτερος εμπορικά. Είχαμε πολύ δύσκολο χειμώνα και πάνω που ευελπιστούσαμε λίγο με την ελάφρυνση κάποιων φόρων και να έρθει και τουρισμός το καλοκαίρι στην Καβάλα, ήρθε ο κορωνοϊός να μας αποτελειώσει. Φυσικά, ευελπιστούμε πάντα για το καλύτερο αλλά υπάρχει μια απαισιοδοξία στην αγορά. Δεν μιλάμε μόνο για τα καταστήματα που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, αλλά κι αυτά που είναι ανοιχτά. Μιλάμε για πτώση τζίρου 80-90%. Ο κόσμος έχει κλειστεί στο σπίτι του, φοβάται να κυκλοφορήσει και καλά κάνει. Οπότε έρχεται ο καταστηματάρχης να ανοίγει το κατάστημά του με κίνδυνο να κολλήσει κάτι και να αντιμετωπίσει τους σχεδόν μηδενικούς τζίρους κάθε μέρα».

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Για την επόμενη μέρα είπε ότι «τηρούμε πιστά τις εντολές του υπουργείου Υγείας και των ειδικών. Περιμένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας και ας πιστέψουμε ότι τις επόμενες εβδομάδες, με την άνοδο της θερμοκρασίας, να μην υπάρχει τέτοια διασπορά και να αρχίσουν σιγά- σιγά να απελευθερώνονται τα μέτρα, να αποδεσμεύεται ο κόσμος και να αρχίσουμε δειλά- δειλά να μπαίνουμε σε μία κανονικότητα, τουλάχιστον να προλάβουμε την καλοκαιρινή σεζόν. Αυτό είναι το σημαντικό για την Καβάλα. Ο τουρισμός προσδίδει μια πολύ σημαντική υπεραξία στα ταμεία όλων των επιχειρήσεων.

Προσωπικά πιστεύω όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοι ότι αν καταφέρουμε και γύρω στο Μάιο αρχίσει μια χαλάρωση των μέτρων, με τον τουρισμό τα πράγματα δεν είναι και τόσο καταστροφικά για την περιοχή μας. Διότι εμείς έχουμε τον οδικό τουρισμό, δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Δεν είμαστε ούτε Κρήτη, ούτε Κως να χρειάζεται να μπει ο άλλος στο αεροπλάνο. Εδώ ο Βούλγαρος, ο Σέρβος, ο Ρουμάνος, μπαίνει στο αυτοκίνητό του και έρχεται, αρκεί να κλείσει ένα κατάλυμα. Και σε 4-5 ώρες έρχεται να κάνει μπάνιο και διακοπές. Αν καταφέρουμε έστω αρχές Ιουνίου να απελευθερωθεί λίγο η κατάσταση τότε νομίζω ότι ο τουρισμός θα πάει καλά αρκεί να πάνε καλά και οι χώρες που είναι δίπλα μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *