Μεγάλες οι ελλείψεις στο προσωπικό Καθαριότητα του Δήμου Καβάλας

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας λόγω έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Τσουρουκίδη τον Σεπτέμβριο θα προσληφθούν τα 120 άτομα του μόνιμου προσωπικού.

Όπως σχολίασε «Ο κόσμος μέχρι ενός σημείου έχει το δίκιο του που γκρινιάζει…  Από την στιγμή που είναι συνεπείς και πληρώνει στο Δήμο, ο Δήμος Καβάλας  είναι υποχρεωμένος να κάνει κάποια πράγματα. Απλά εμείς αυτά που είναι να κάνουμε ως διοίκηση, τα έχουμε κάνει. Έχουμε ζητήσει και προσωπικό κατά καιρούς. Από τον Οκτώβριο ακόμη προσπαθώ να πάρω κάποια δίμηνα αλλά δεν μας δίδονται γιατί η αλήθεια είναι ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή όπως μας λένε, επειδή θα έρθει το μόνιμο προσωπικό.

Το μόνιμο προσωπικό βέβαια έχει ήδη ξεκινήσει διεργασίες έλευσης, μας φέρνουν τα απαραίτητα έγγραφα και μέσα στον Σεπτέμβριο θα μας έρθουν τα 120 άτομα που διεκδικούμε εδώ και 2 χρόνια.

Μέχρι τότε όμως κάνουμε υπομονή. Ο κόσμος τα λέει, έχει δίκιο, υπάρχουν βέβαια και οι κακοπροαίρετοι, οι κακώς ενημερωμένοι οι οποίο ασχολούνται με την Υπηρεσία Καθαριότητας. Αυτή λόγω της καλής σχέσης που υπάρχει μπορεί και κρατιέται».

ΤΑ ΡΕΠΟ

Θύμισε χαρακτηριστικά πως υπάρχουν οδηγοί που έχουν να πάρουν 50 και 60 ρεπό και δεν μπορούν να τις πληρωθούν καν. Δεν μπορούν να τις πάρουν Κυριακή και όμως οι εργαζόμενοι κάνουν το έργο τους κανονικά.

«Μέσα σε αυτές τις συνθήκες και εν μέσω καλοκαιριού όπου οι υποχρεώσεις είναι αυξημένες, εμείς προσπαθούμε να τα φέρουμε όλα εις πέρας. Αν όμως οι συμπολίτες μας,  μας βοηθήσουν λίγο και δεν βγάζουν έτσι απλά τα σκουπίδια τους, όπως ένα στρώμα που δεν μπορούμε να παραλάβουμε άμεσα, όλα θα είναι καλύτερα. Όσοι βέβαια βγάζουν μπάζα τα οποία τώρα πια τα ρίχνουν χύμα μέσα στους κάδους, δεν θα κάνω λόγο για πρόστιμα αλλά για αναγκαιότητα μιας αυστηρής πολιτικής.

Κόβουν κλαδιά, τα πετούν στο πεζοδρόμιο, δεν τα κόβουν. Και τι νομίζουν; Ότι οι υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας είναι υπηρέτες; Έχουμε απαιτήσεις αλλά έχουμε και υποχρεώσεις.

Να ζητήσω μια συγγνώμη αλλά δεν φταίμε εμείς. Κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας. Πήραμε αυτοκίνητα για τα συνεργεία με 1εκ.  700 χιλιάδες ευρώ να δίδεται στην κάλυψη αυτής της ανάγκης.

Ήδη 4 νέα απορριμματοφόρα ήρθαν, θα έρθει ένα όχημα μεγάλο κλαδευτήρι, θα βγάλουμε και σε διαγωνισμό τους δύο νέους βυθιζόμενους κάδους, άρα από την πλευρά της διοίκησης ο σχεδιασμός έγινε και τα αποτελέσματα θα φανούν σε δύο μήνες.

Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε, κοιμόμαστε ήσυχοι και βλέπουμε τους συμπολίτες μας στα μάτια.

Η πόλη είναι δικιά μας και πρέπει να την προσέχουμε» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *