Μεγάλες οι ελλείψεις στα πληρώματα στα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου Καβάλας

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις στα πληρώματα  στα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου Καβάλας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας παρακολουθεί το θέμα όπως δήλωσε η πρόεδρός του κ. Κατερίνα Πετράκη.

Συγκεκριμένα είπε ότι «με τις αλλαγές που έγιναν στο ασφαλιστικό οδηγήθηκαν πολλοί εργαζόμενοι στη συνταξιοδότηση. Δημιουργήθηκε μια ανασφάλεια με τα όρια ηλικίας κι όποιο είχαν κατοχυρώσει το δικαίωμα να βγουν στη σύνταξη έφυγαν οι περισσότεροι. Συνέβη και στο υγειονομικό που ήταν περίπου 25 χιλιάδες τα τελευταία χρόνια. Όσον αφορά το νομό Καβάλας, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον και οδηγοί στα Κέντρα Υγείας. Όταν η διαχείριση γίνεται από το κεντρικό ΕΚΑΒ και για ένα σοβαρό περιστατικό που θα γίνει μακριά θα πρέπει να φύγει ασθενοφόρο από την Καβάλα, διπλασιάζεται ο χρόνος. Ακόμη κι από τη Θάσο, για τα περιστατικά που βγαίνουν από την Κεραμωτή πάει το ΕΚΑΒ της Καβάλας».

ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟ

Και πρόσθεσε πως «Είναι άκρως επιπόλαιο να φτάνουμε σ’ ένα σημείο ώστε να οδηγείται ο κόσμος να έρθει στο Νοσοκομείο με δικό του μέσο. Μιλάμε για βαριά περιστατικά. Είναι ανεπίτρεπτο. Εργάζομαι στα επείγοντα, πολύ βαριά περιστατικά έρχονται αναγκαστικά με δικά τους μέσα και χρειάζεται ολόκληρη επιχείρηση για να βγουν μέσα από το αυτοκίνητο. Δεν είναι δυνατόν να μην στελεχώνεται το ΕΚΑΒ. Στην κατάσταση που έχουμε φτάσει τώρα, είναι άθλος αυτό. Χρειάζονται πάρα πολλές προσλήψεις. Ούτε είναι δυνατόν να γίνονται στο ΕΚΑΒ τα ημίμετρα που γίνονται στις άλλες δομές. Δεν γίνεται να υπάρχει διασώστης επικουρικός ή 6μηνο και 8μηνο. Είναι μια εργασίας που απαιτεί γνώση και εμπειρία. Αυτό που πρέπει να γίνουν είναι προσλήψεις. Ο ιδιωτικός τομέας έχει παρέμβει σ’ αυτήν τη δομή. Υπάρχουν έστω και στις δευτερογενείς διακομιδές, που κι αυτό είναι ανεπίτρεπτο, υπάρχουν ιδιωτικά ασθενοφόρα με πάρα πολλά χρήματα. Σε πολλά σημεία του Νοσοκομείου υπάρχουν καρτελάκια με διαφημιστικά. Όλα αυτά τα χρόνια οι άνθρωποι έμμεσα οδηγούνται εκεί. Κι αυτό λόγω ενός νόμου του 2013 που έλεγε να έχουν ασθενοφόρα οι ιδιωτικές κλινικές. Μας οδηγούν έμμεσα στον ιδιωτικό τομέα. Αν στελεχώσουν όμως τα Νοσοκομεία δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *