Μεγάλες οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Καβάλας

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας που φτάνουν και το 45% σε σχέση με τον απαιτούμενο αριθμό. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κατερίνα Πετράκη η κατάσταση στην εργασία τους είναι σε οριακό σημείο.

Όπως τόνισε αρχικά η κ. Πετράκη «Το προσωπικό δεν επαρκούσε ποτέ αλλά πλέον είμαστε σε χειρότερη κατάσταση. Από το 2010 και μετά έχουν αποχωρήσει σχεδόν 25 χιλιάδες  εργαζόμενοι από το όλο σύστημα. Μιλάμε με αίτιο το ασφαλιστικό και άλλα πολλά να έχουμε την μαζική αποχώρηση.

Σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι με τους ασφαλισμένους με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.  Αυτή την στιγμή τα εντάλματα των πληρωμών τους δεν τα εγκρίνει ο Επίτροπος επειδή έχουν ξεπεράσει τους 24 μήνες  ως συμβασιούχοι  και βρίσκονται πια σε μια κατάσταση ομηρίας, ανασφάλειας και δεν ξέρουν τι θα γίνει.

Είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο και ξέρουμε ότι η νέα αυτή ιστορία θα απασχολήσει ξανά το Δεκέμβριο οπότε και θα ελεγχθεί από τους αρμοδίους. Όμως μιλάμε για ένα τραγικά σημαντικό θέμα.

Αν αυτοί οι εργαζόμενοι αποχωρήσουν μια και μιλάμε και για ιατρικό και για βοηθητικό προσωπικό τότε θα δούμε ακόμη και κατάρρευση του όλου συστήματος.

Όλα τα τμήματα θα αγγιχθούν μια και είναι το ένα άτομο σε κάθε τμήμα που κάνει τη διαφορά και χάρις σε αυτό το άτομο είναι που βγαίνουν οι εφημερίες. Γιατί μπορεί να μιλάμε για 15-20 άτομα συνολικά όμως αυτά τα άτομα στην ουσία βγαίνουν έξω και κάνουν τη διαφορά σε κάθε τμήμα.

Όπως και να έχει καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι οι συμβάσεις τους ανανεώνονται εδώ και τρία τέσσερα χρόνια συνεχώς. Μάλιστα κάποιοι επικαλούνται το νόμο Παυλόπουλου αλλά ο νόμος αυτός δεν λέει ότι όλοι αποχωρούν όταν λήξουν οι συμβάσεις τους. Απλά λέει ότι αν αυτές οι συμβάσεις καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες και τότε τις μετατρέπεις σε αορίστου. Δεν τους κρατάς σε ομηρία!!!»

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Οι ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό είναι τραγικές και φτάνουν σχεδόν στο 50%. «Το πρόγραμμα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και δη των νοσηλευτών με το κυκλικό ωράριο τα τελευταία χρόνια βγαίνει παρανόμως. Δεν υπάρχει ημερήσια 24ωρη ανάπαυση όπως ο νόμος προβλέπει, δεν υπάρχει εβδομαδιαία ανάπαυση όπως επίσης θα πρέπει να εξασφαλισθεί για όλους μας.

Οι εργαζόμενοι εργάζονται και μπορεί η ανάπαυση τους ανάμεσα στην ημέρα να είναι μόλις οκτώ ώρες. Αυτό ισχύει. Απλά παλαιότερα υπήρχαν πρόσθετες ημέρες ανάπαυσης και παίρναμε και άδειες κανονικά.

Τώρα πια όλα είναι οριακά και μια αναποδιά, μια αρρώστια μας πετά έξω το όλο πρόγραμμα. Και για όλα αυτά μέριμνα έπρεπε να έχει ο εργοδότης και όχι ο εργαζόμενος να αναζητά τρόπους ανάπαυσης και αδείας. Και όλα αυτά για να μπορεί να αποδώσει» σημείωσε χαρακτηριστικά .

 

Η ίδια εξηγεί ότι αυτό το θέμα με τις ελλείψεις προσωπικού, νοσηλευτικού και ιατρικού,   αφορά όλες τις δομές. Και τα Κέντρα Υγείας και παντού. «Χρηματοδότηση και στελέχωση. Αυτή πρέπει να είναι η λύση. Μόνο με προσλήψεις πολλά μπορούν να γίνουν. Αλλιώς λύσεις δεν θα υπάρχουν» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *