Μεγάλες οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Καβάλας

Στο 45% είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κατερίνα Πετράκη δεν υπάρχει σχεδιασμός για προσλήψεις στο Νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε  «Είναι γνωστό ότι έχουμε μεγάλο θέμα στο Νοσοκομείο Καβάλας.  Πολλά τα προβλήματα, έλλειψη προσωπικού περισσότερη από 45% και δη προσωπικού ιατρικού, νοσηλευτικού και εργαστηριακού, τραυματιοφορείς ελάχιστοι, μόλις 10 στον αριθμό…. Αυτό συμβαίνει στα  περισσότερα νοσοκομεία απλά επειδή εμείς είχαμε 7 σχολικούς φύλακες που επέστρεψαν στις θέσεις τους και έτσι 10 άνθρωποι εξυπηρετούν 35 χιλιάδες τετραγωνικά.

Το υπόλοιπο προσωπικό απλά έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο εργασίας και δεν αντέχει άλλο.  Ο κόσμος απλά δεν έχει άλλη επιλογή και θέλει να εξυπηρετηθεί από το Νοσοκομείο απλά η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, οι άνθρωποι δεν έχουν άλλη Πρωτοβάθμια Βαθμίδα Υγείας, αναγκαστικά όλοι έρχονται στα νοσοκομεία και φυσικά δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Ο κόσμος πολύς, τουριστική πόλη, θα έπρεπε να έχουμε πρόβλεψη για αυτό αλλά τίποτε δεν έχει γίνει ….».

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Πρόσθεσε δε πως «Δυστυχώς προβλέψεις για προσλήψεις δεν υπάρχουν, σκόπιμα ή μη δεν ξέρω. Δεν είναι η πρώτη χρονιά που είμαστε έτσι. Κάποια πράγματα πρέπει να προβλέπονται».

Αναφορικά με τα  οφειλόμενα ρεπό των εργαζομένων τόνισε πως  «Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν εργαζόμενοι οφειλόμενες ημέρες ανάπαυσης. Δεν χάνονται αυτά όπως την άδεια που μπορεί να χαθεί κάποια στιγμή. Απλά εκείνες τις ημέρες μπορεί να τις πάρει κάποιος και μετά από 5 χρόνια.

Αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Μιλάμε για κοινοτική οδηγία για εργασιακά δικαιώματα και κανείς δεν ασχολείται με αυτή παρά μόνο για την κοινοτική οδηγία για τα προσωπικά δεδομένα. Καταστρατηγούμε και την ημερήσια ανάπαυση. Χρειαζόμαστε υποχρεωτικά 12 ώρες καθημερινής ανάπαυσης και εμείς δουλεύουμε με 8 ωρη ανάπαυση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *