Μείωση τελών για τους επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης ζήτησε η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας

Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας συναντήθηκε με την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα ζητώντας την μείωση των τελών για όλους τους επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης. Ο πρόεδρος της κ. Θεόδωρος Χατζηχρήστος σημείωσε ότι κατέθεσαν εγγράφως τα αιτήματά τους ενώ το ΤΑΙΠΕΔ είναι αυτό που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήταν μια προγραμματισμένη συνάντηση που έγινε την Πέμπτη μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας. Ζητήσαμε να βρεθούμε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα και τη διευθύνουσα σύμβουλο διότι πριν αρκετές μέρες μέλη μας που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη παραπονέθηκαν και είχαμε καταγγελίες για ότι δεν έχουν μειώσει τα τέλη που αφορά τον ΟΛΚ για τα τραπεζοκαθίσματα των κοινόχρηστων χώρων. Κι αυτό διότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου εξαιρεί τις παραλιακές ζώνες κι έχει δώσει την κατεύθυνση μόνο για τις χερσαίες. Θεωρούμε ότι αυτό είναι άδικο. Ενδεχομένως να είναι μια παράλειψη λόγω της ταχύτητας που έγιναν όλα αυτά τις τελευταίες μέρες. Ζητήσαμε να ενταχθούν και αυτές οι επιχειρήσεις σ’ αυτά τα μέτρα. Ζητήσαμε μείωση των τελών, ακόμη και απαλλαγή αν είναι δυνατόν. Καταθέσαμε και εγγράφως τα αιτήματά μας.

Η διοίκηση δείχνει τη διάθεση, αναγνωρίζει τα δίκαια αιτήματά μας. Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος μέτοχος του ΟΛΚ, το ΤΑΙΠΕΔ, είναι που θα πάρει τις αποφάσεις. Δεσμεύθηκε η διοίκηση να προωθήσει τα αιτήματά μας και αναμένουμε τις εξελίξεις»

ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Στη συνέχεια είπε ότι «υπάρχει και η σκέψη να μιλήσουμε και στους τοπικούς βουλευτές για να παρθεί και μια πολιτική απόφαση. Είναι άδικο το μέτρο. Μετά από αυτά που περνάμε το τελευταίο δύσκολο διάστημα θα πρέπει να κοιτάξουμε πώς να ελαφρύνουμε τις επιχειρήσεις, να τις στηρίξουμε και να είναι βιώσιμες.

Το κλίμα ήταν θετικό καθώς το μέτρο είναι άδικο και πρέπει να διορθωθεί. Η διευθύνουσα σύμβουλος μας είπε ότι σε όλους του Οργανισμούς Λιμένα ισχύει το ίδιο αλλά η Καβάλα είναι η μόνη που αντέδρασε και ζητάει να εφαρμοστούν τα μέτρα και στις παραλιακές ζώνες. ίσως είναι μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι και να ξεκινήσει από την Καβάλα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *