Μείζονος σημασίας το προσφυγικό για τον Αντιπεριφερειαρχη Κ. Σιμιτσή

Το προσφυγικό είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί έντονα τους  φορείς και τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης  κ. Κωστής Σιμιτσής  έκανε δηλώσεις για το θέμα καθαρά προσωπικές ενόψει και της έλευσης νέων προσφύγων στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου.

Όπως ανέφερε «Η προσωπική μου άποψη είναι γνωστή σε όσους μου την έχουν ζητήσει. Από την στιγμή λοιπόν που το προσφυγικό πρόβλημα τείνει να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που υπάρχουν και ταλανίζουν την χώρα μας – είδαμε τι συνέβη στη Μόρια – μπορούν να επιφέρουν και επιπλέον θέματα.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης για τη κατάσταση και ας μην το παίζουν τώρα ανθρωπιστές.

Όταν ξεκίνησε ο πρώην υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος φωνάζοντας ότι θα γεμίσει η Ευρώπη με τζιχαντιστές αν δεν γίνει κάτι, θα έπρεπε να περιμένουμε πολλά.

Το γεγονός ότι οι πρόσφυγες  αυτοί δεν πρέπει να φύγουν, όπως  λένε,  από το σημείο της πρώτης εισόδου τους αλλιώς δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω ή τα χιλιάδες γραφειοκρατικά προβλήματα, αποδεικνύουν ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα το είχαμε αναθέσει σε ερασιτέχνες και αδαείς που υπέγραφαν ό,τι τους έδιδαν.

Έτσι έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο και όλοι πρέπει να βοηθήσουμε. Πρέπει να ακολουθούν οι ροές και να γίνει ξεκαθάρισμα αν είναι πρόσφυγες ή μετανάστες οικονομικοί. Οι τελευταίοι θα πρέπει να γυρίσουν πίσω στις πατρίδες τους. Αλλά αυτό πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί και να βοηθήσουμε την κυβέρνηση για να πετύχει τον στόχο της. Να έρθουν πρόσφυγες στο Ασημακοπούλου αλλά όλες οι Περιφέρεις να μοιραστούν αυτό το βάρος».

ΠΕΡΙ ΤΑ 100 ΣΠΙΤΙΑ

Μάλιστα είχε θυμίσει ότι όντας αντιπολίτευση στο Δ.Σ. είχε εντοπίσει περί τα 100 σπίτια που ανήκουν στην κρατική πρόνοια και τα οποία είναι άδεια δυστυχώς και θύμισε ότι αυτό το μίζερο κράτος δεν τα δίδει αυτά τα σπίτια ούτε σε πρόσφυγες ούτε σε Έλληνες.

«Θα θυμίσω ότι όταν έγινε ο πρώτος καταυλισμός στην Άσπρη Άμμο εμείς διαφωνήσαμε γιατί υπήρχαν θέματα ασφάλειας, δεν υπήρξε σύνδεση με νερό και ρεύμα. Η ΔΕΥΑΚ έδωσε νερό αλλά όλα γενικά έγιναν πάρα πολύ πρόχειρα.

Εδώ έρχεται και πάλι η κριτική μου στην προηγούμενη κυβέρνηση που τα παραχώρησε όλα στους άλλους και άφησε σχόλια εις βάρος της. Οι δομές που διαχειρίζονται τα στρατόπεδα είναι ανεξέλεγκτες και πρέπει να μπουν κρατικοί φορείς, όπως οι Δήμοι και άλλοι.

Αυτό που ζήτησα από τον Περιφερειάρχη  κ. Μέττιο ήταν να δει αυτό το θέμα μια και η δράση των ΜΚΟ είναι δυσάρεστη ως προς ένα βαθμό. Ερχόμαστε λοιπόν στο Συμβούλιο ένταξης μεταναστών που δεν λειτούργησε την προηγούμενη 5ετία και αναμένουμε να έχουμε νέα λειτουργία αυτού.

Ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης πρέπει να ασχοληθεί, να ασχοληθεί και η τοπική κοινωνία. Πολύ καλά  έκανε το δικό μας νοσοκομείο και εμβολίασε τα παιδιά. Μάλιστα εγώ έδωσα συγχαρητήρια στον Διοικητή του κ. Καρασαβόγλου που έκανε αυτό το έργο. Διαβάζω για παιδιά που τα δαγκώναν αρουραίοι, που έφαγαν τα βιβλία παιδιού, αυτά δεν θα υπήρχαν αν υπήρχε έλεγχος υγειονομικός. Γι αυτό και πρέπει να ασχοληθούμε με το στρατόπεδο και να μάθουμε πως ζουν αυτοί οι άνθρωποι» τόνισε.

ΠΕΡΙ ΦΟΒΟΥ

Ο ίδιος αναγνωρίζει τον φόβο των κατοίκων του Περιγιαλιου ενώ ζητά να παρέμβη η τοπική κοινωνία. «Πρέπει να έχουμε το νού μας και να μην έχουμε ένα πεδίο ανεξέλεγκτης δράσης.

Αναφορικά με το δημοκρατικό προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος σχολίασε. «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας. Δεν είναι η πρώτη προσπάθεια εισόδου στον χώρο της κεντροαριστεράς. ΤΟ ΚΙΝΑΛ συμπιέζεται και από τα κεντρώα ανοίγματα του Μητσοτάκη και από τα δημοκρατικά ανοίγματα του Τσίπρα.

Όσο για την θέση μου πια στην Περιφέρεια, συνεχίζω να ενημερώνομαι. Θα έρθουν και οι αρμοδιότητες στη διάθεση μου ενώ θέλω να βοηθήσουμε για να υπάρχει απορρόφηση στα έργα του ΕΣΠΑ όπως και να ενθαρρύνομε τους δημάρχους να κάνουν έργα και να ετοιμαστούν για το νέο ΕΣΠΑ. ΒΙΟΠΑ και ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ μπορούν να προσφέρουν» δήλωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *