«Μας βοήθησε ο καιρός» δηλώνει ο Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Τομέα ΑΜΘ  Παπαμερής Κώστας

Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν ιδιαίτερα τις ελαιοκαλλιέργειες και αμπελοκαλλιέργειες στον Δήμο Παγγαίου την περίοδο του καλοκαιριού. Πλην όμως οι τιμές των προϊόντων είναι χαμηλές όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Τομέα Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΑΜΘ)  κ. Παπαμερής Κώστας.

Όπως τόνισε αρχικά «Ως Δήμος Παγγαίου πάμε καλά. Σταφύλια και ελιά έχουμε σε πρώην  Δήμο Πιερέων και Δήμο Ορφανού. Εμείς λοιπόν θα πούμε ότι η ποικιλία Βικτώρια είχε ένα καλό ξεκίνημα αλλά μετά δεν υπήρχε ζήτηση μια και οι υψηλές θερμοκρασίες μαύρισαν λίγο το προϊόν και έτσι δεν πετύχαμε την καλύτερη δυνατή τιμή.

Βέβαια έχει τελειώσει η ποικιλία αυτή. Η σουλτανίνα τώρα στο ξεκίνημα από πλευράς ανοικτών πήγαμε στα 65 λεπτά και τώρα στα κλειστά φθάσαμε στο ένα ευρώ. Στην σουλτανίνα οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ πιο καλές για αυτό και πετύχαμε καλύτερες τιμές και αν συνεχίσουμε έτσι θα ξεπεράσουμε και το ένα ευρώ και θα είναι μια καλή και παραγωγική χρονιά».

ΒΡΩΣΙΜΗ ΕΛΙΑ

Για την ελιά δήλωσε ότι «Τώρα στη βρώσιμη ελιά δεν έχουμε τιμή ουσιαστικά. Παλιά οι παραγωγοί παρέδιδαν χωρίς τιμή, τώρα αυτό γίνεται και στο εμπόριο, δεν υπάρχει τιμή ανά κατηγορία ποιότητας και ο κόσμος το μόνο που κάνει είναι να τρέχει να παραδώσει ελιές γιατί πρέπει να προλάβει τις καιρικές συνθήκες ώστε να μην μαλακώσει και να μείνει πράσινη για να είναι βρώσιμη.

Αυτή την στιγμή έχουμε ένα χάλι, με 80 λεπτά την πρώτη κατηγορία. Μιλάμε για 65 λεπτά μέσο όρο και λόγω φορολογίας και άλλων υποχρεώσεων στο τέλος ο παραγωγός θα χρειασθεί να βάλει και από την τσέπη του για να κρατηθεί. Θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα στον τομέα αυτό.

Και όλα αυτά όταν οι κλιματολογικές συνθήκες ήταν πολύ καλές σε εμάς. Είχαμε καλές θερμοκρασίες όχι άκαιρες βροχοπτώσεις και στις αμπελοκαλλιέργειες η σουλτανίνα, η ναυαρχίδα μας ευτυχώς πάει πολύ καλά».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση