Μακάριος Λαζαρίδης: «Ποιες πρόωρες εκλογές; Το έργο της Κυβέρνησης είναι ακόμα στην αρχή»

«Όσοι εισηγούνται – αν εισηγούνται, όπως προκύπτει από διαρροές – στον πρωθυπουργό πρόωρες εκλογές, θέλουν το κακό του Κυριάκου Μητσοτάκη, το κακό της Νέας Δημοκρατίας και πρωτίστως το κακό της πατρίδας μας, της Ελλάδας μας». Αυτό αναφέρει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Εστία».

Όπως εξηγεί, «το γεγονός ότι η Κυβέρνηση “ξεδιπλώνει” το πολιτικό της όραμα στην πράξη με στρατηγική και σχεδιασμό, δεν σημαίνει ότι έχει ολοκληρώσει το πολιτικό της έργο. Υπάρχουν ακόμα εξαιρετικά σημαντικοί, προς επίτευξη, στόχοι. Τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, ο υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης, οι εμβληματικές επενδύσεις, οι περαιτέρω φοροαπαλλαγές. Επίσης, είναι βέβαιο ότι οι αλλαγές που έχουν ήδη ψηφιστεί από την Κυβέρνηση, απαιτούν χρόνο προκειμένου να μετουσιωθούν σε καθημερινό θετικό αντίκτυπο για όλες τις Ελληνίδες και όλους του Έλληνες. Συνεπώς θα ήταν παράλογο για μία Κυβέρνηση να μην επενδύσει στη χρονική ωρίμανση των θετικών μέτρων που έχει ήδη ψηφίσει».

Ο κ. Λαζαρίδης υπογραμμίζει ότι «θα ήταν ανεύθυνο να επανέλθει η πόλωση που προϋποθέτει μία εκλογική αναμέτρηση. Θα ήταν εθνικά επιζήμιο για την οικονομία μια τρίμηνη, τουλάχιστον, ανάπαυλα για τις εκλογικές αναμετρήσεις. Και αυτό γιατί; Διότι εισηγούνται κάποιοι μια ακόμη ήττα θα οδηγήσει σε αποστρατεία τον κ. Τσίπρα. Μα αυτό είναι το θέμα μας; Η αποστρατεία του κ. Τσίπρα; Ή η αποστρατεία των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες; Προφανώς το δεύτερο».

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

Επιπλέον, διατυπώνει την άποψη ότι «η νέα πολιτική κουλτούρα που καλλιεργεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενδεχομένως να ‘χαλάει τη μαγιά’ σε ορισμένους που είχαν μάθει διαφορετικά. Σε ορισμένους ακόμη και μέσα στην Νέα Δημοκρατία! Τι εννοώ; Πολύ απλά και ξεκάθαρα εννοώ ότι τα κίνητρα όσων διακινούν και, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αναπαράγουν σενάρια πρόωρων εκλογών, εκπορεύονται από στείρο πολιτικό καιροσκοπισμό».

  Ο κ. Λαζαρίδης δηλώνει «οπαδός της συνταγματικής κατοχύρωσης της ολοκλήρωσης της τετραετίας ή ακόμη και της πενταετίας μιας Κυβέρνησης» και διαμηνύει: «Όσοι προσπαθούν να θολώσουν ή να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη αναφορικά με το παραγόμενο πολιτικό έργο και διακινούν ή εισηγούνται σενάρια προώρων εκλογών είναι βέβαιο ότι θα έχουν ‘πνιγεί’ μέσα  στον ωκεανό της πολιτικής τους ασημαντότητας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *