Μακάριος: «Ενισχύεται ο ΕΛΓΑ με 35.000.000 ευρώ – Εντός 30 ημερών οι οφειλόμενες αποζημιώσεις στους δικαιούχους παραγωγούς»

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης γνωστοποιεί ότι, με απόφαση του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη, ενισχύεται ο ΕΛΓΑ με το ποσό των 35.000.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί μέρος της προαναγγελθείσας αναμόρφωσης και  εξυγίανσης του Οργανισμού, η οποία προωθείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και έρχεται σε συνέχεια της σχετικής πρότασης του κ. Λαζαρίδη, όπως τη διατύπωσε από το βήμα της Βουλής στις 3 Μαρτίου.

Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και προβλέπει, μεταξύ άλλων, εξορθολογισμό της καταβολής των αποζημιώσεων προς τους δικαιούχους.

Στο πλαίσιο αυτό, με τη συμβολή και των κ. Α. Λυκουρέντζου, Προέδρου του ΕΛΓΑ και Θ. Σκυλακάκη, Υφυπουργού Οικονομικών, επισπεύδεται η καταβολή του 35% των οφειλόμενων αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς για τις ζημιές των καλλιεργειών του έτους 2019 και εν μέρει του 2020.

Έτσι, οι προγραμματισμένες για το τέλος του έτους πληρωμές εξόφλησης του οφειλόμενου ποσού θα καταβληθούν εντός 30 ημερών.

Παράλληλα, με το νέο νόμο θα προβλέπεται η απλοποίηση των διαδικασιών προσδιορισμού και εκτίμησης των ζημιών, προκειμένου να είναι εφικτή η πιο έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων.

Ο κ. Λαζαρίδης, μετά την εξέλιξη αυτή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μία ακόμη φορά, οι δεσμεύσεις μας υλοποιούνται.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα.

Η Κυβέρνηση, με ευαισθησία, δικαιοσύνη και υπευθυνότητα, βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των αγροτών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast