Μαθητικό θέατρο από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Μετά την πετυχημένη «γιορτή μαθητικού θεάτρου» που πέρυσι την άνοιξη διοργάνωσαν από κοινού το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, αποφασίστηκε φέτος να διευρυνθεί ο θεσμός με τη συμμετοχή των θεατρικών ομάδων και των δημοτικών σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η δεύτερη «γιορτή μαθητικού θεάτρου» θα διεξαχθεί στην πόλη μας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαϊου στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» και θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα για όσες από τις θεατρικές ομάδες γυμνασίων και λυκείων της Π.Ε. Καβάλας το επιθυμούν.

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο πολιτισμός, η τέχνη του θεάτρου στην εκπαίδευση, η τέχνη του θεάτρου ως εκπαίδευση, το θεατρικό παιχνίδι, η φαντασία, η δημιουργικότητα, η συλλογική εργασία και η απόλαυση του αποτελέσματος της προετοιμασίας και παρουσίασης μιας παράστασης είναι ο σκοπός της διοργάνωσης.

Η φετινή «γιορτή μαθητικού θεάτρου» ανήκει στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων του δικτύου «Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού» – Δράσεις πολιτισμού «Θεατρική άνοιξη εφήβων».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα (6/2) ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Πέτρος Πετρόπουλος, αναφέρθηκε αρχικά στην επιτυχημένη πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε η «γιορτή μαθητικού θεάτρου», ενώ στάθηκε στη φετινή ιδιαιτερότητα, που είναι η συμμετοχή και των δημοτικών σχολείων, αλλά και μια ακόμη, αυτήν του διαγωνιστικού χαρακτήρα της γιορτής. Οι έξι καλύτερες ομάδες από αυτές που επιθυμούν να διαγωνιστούν, από τα γυμνάσια και τα λύκεια των «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού», θα κριθούν από το Κ.Θ.Β.Ε., το οποίο και θα ανακηρύξει τη νικήτρια ομάδα. Ο Π. Πετρόπουλος τόνισε ότι ο δήμος Καβάλας δίνει βαρύτητα στη νεολαία της πόλης, ενώ έκανε λόγο για άριστη συνεργασία μεταξύ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

ΑΜΕΣΗ

Από τη μεριά του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Α/θμιας Καβάλας, Κ. Μπαντίκος, υπογράμμισε ότι η ανταπόκριση εκ μέρους της στο κάλεσμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ήταν άμεση, ενώ επισήμανε ότι σήμερα  θα υπάρξει συνάντηση με θεατρολόγους που φέτος υπάρχουν αρκετοί στα σχολεία της Π.Ε. Καβάλας, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος για την επιτυχία του εγχειρήματος. Επίσης αναφέρθηκε στη θεματική που από πέρυσι έστειλε το αρμόδιο υπουργείο στα σχολεία και αφορά το αρχαίο θέατρο, με στόχο να φέρει τους μαθητές κοντά σ’ αυτό.

Τέλος, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Β/θμιας, Δανιήλ Εμμανουηλίδης, τόνισε ότι πέρυσι δόθηκε μια σημαντική και καλή ευκαιρία στα παιδιά να βρεθούν κοντά στο θέατρο, ενώ και ο ίδιος δήλωσε βέβαιος ότι και φέτος τα παιδιά που θα ασχοληθούν με τη «γιορτή μαθητικού θεάτρου», θα τα καταφέρουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *