Μία μουσική παράταση σήμερα στο Κάστρο από τον Σύλλογο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου

Ο Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου θα διοργανώσει μία μουσική εκδήλωση σήμερα.  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Παναγιώτη Φώτου η παράσταση θα γίνει στο Κάστρο στις 9 το βράδυ όπου θα ερμηνευτούν ρεμπέτικα τραγούδια από το 1930 έως το 1955.  Παράλληλα την μετατροπή σε κλινική του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καβάλας επιδιώκει ο Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Παναγιώτη Φώτου σήμερα το Ογκολογικό διαθέτει 3 ογκολόγους και με μία συντονισμένη προσπάθεια έχει την δυνατότητα να μετατραπεί σε Κλινική.

Όπως ανέφερε αρχικά «σήμερα  στις 9 το βράδυ με ένα μικρό εισιτήριο 5 ευρώ θα επιδιώξουμε να μαζέψουμε κάποιους πόρους ώστε να μπορέσουμε αυτούς ακριβώς τους πόρους, να τους επιστρέψουμε στους συμπολίτες μας.

Κάθε χρόνο προσφέρουμε δωρεάν  μια σειρά προληπτικών ελέγχων εναντίον του καρκίνου. Αυτός είναι ο σκοπός της εκδήλωσης αυτής που είναι ωραία. Λαϊκά μουσικά ακούσματα από το 1935 – 1955. Μουσική που μεγαλώσαμε εμείς, θα μεγαλώσουν και άλλοι. Μιλάμε για κλασσικά κομμάτια.

Αναμένουμε άπαντες να έρθουν γιατί αξίζει η παράσταση και γιατί πρέπει να βοηθηθεί ο σύλλογος για να συνεχισθούν οι δράσεις του».

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Σύλλογος παραμένει και στο ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας. «Βρισκόμαστε εκεί καθημερινά δίπλα στους ογκολογικούς ασθενείς, προσπαθώντας να κάνουμε άνετη την παραμονή τους στο ογκολογικό τμήμα.

Το ογκολογικό τμήμα πριν ένα χρόνο κινδύνεψε να κλείσει. Κάναμε έναν μεγάλο αγώνα επειδή έφυγε ο αποσπασμένος από το Θεαγένειο Νοσοκομείο ιατρός κ. Κασαράκης. Μείναμε με την επίκουρο ογκολόγο κ. Ελένη Χαμαλίδου που έδωσε τα μέγιστα για να μπορέσει να παραμείνει ανοικτό το ογκολογικό τμήμα, δουλεύοντας πάνω από τις δυνάμεις της.

Έτσι κατορθώσαμε να κρατήσουμε το ογκολογικό. Κάναμε έναν αγώνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους πείσαμε ότι η Καβάλα έχει γίνει ένας κόμβος αποκέντρωσής και ήταν κρίμα να χαθεί. Άλλωστε 5000 ασθενείς θα έμεναν μετέωροι αν έκλεινε το τμήμα.

Έτσι αποφασίσθηκε άμεσα από το υπουργείο Υγείας η προκήρυξη της θέσης του ογκολόγου  και εμείς μαζί με το διοικητή του Νοσοκομείου καταφέραμε να κρατήσουμε το τμήμα. Τοποθετήθηκε μόνιμος γιατρός με βαθμό διευθυντή. Από αρχές Ιουνίου έχουμε τον κ. Βαγιωνά Τάσο κοντά μας, ο ίδιος έχει αγαπηθεί από το κοινό ενώ μαζί του είναι οι επίκουροι Ελένη Χαμαλίδου και Νικολέτα Μαλλιαρού. Έχουμε ένα άριστο και έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό.

Υπάρχει χώρος όμως για να γίνει επιτέλους μια πλήρης ογκολογική κλινική. Το μόνο εμπόδιο είναι ο κανονισμός του νοσοκομείου που πρέπει να αλλάξει για να γίνει εδώ κλινική και να μην χρειάζεται οι ογκολογικοί ασθενείς να πηγαίνουν στην Θεσσαλονίκη.

Οι άνθρωποι αυτοί με πεσμένο ανοσοποιητικό έχουν μεγάλο πρόβλημα όταν έρχονται σε επαφή με άλλους ασθενείς.

Όλα αυτά κάνει ο σύλλογος μας και όλα αυτά γίνονται με δικά μας μέσα. Μόνοι μας προσπαθούμε να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο και στους συμπολίτες μας. Με εθελοντές είμαστε καθημερινά εκεί, και για αυτό καλούμε το κοινό να έρθει σήμερα και να δει την παράσταση με τους Παγγαιορείτες.

13 μουσικοί, 5 τραγουδιστές, 20 χορωδοί υπόσχονται μια θαυμάσια βραδιά. Τα 5 ευρώ θα γυρίσουν στο κοινωνικό σύνολο» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *