Μία βραδιά μουσικής θα διοργανωθεί από το Σωματείο Φίλων Παιδόπολης «Ο Άγιος Γεώργιος» σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του Μασουτη

Μία βραδιά μουσικής θα διοργανωθεί από το Σωματείο Φίλων Παιδόπολης «Ο Άγιος Γεώργιος» την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στο Πρώτο Κατσίκι σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του Μασουτη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του  σωματείου κ. Γιάννη Περιφερεράκη τα έσοδα θα δοθούν στα παιδιά του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον κ. Περιφεράκη «Δεχθήκαμε μια πρόσκληση από τους εργαζόμενους του Μασούτη στην πόλη της Καβάλας για να διοργανώσουμε μια βραδιά μουσικής ώστε και τα έσοδα αυτής να περιέλθουν στο Σωματείο μας για την ενίσχυση των παιδιών.

Αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου μετά τις εννιά το βράδυ στο Πρώτο Κατσίκι. Θα συμμετέχει και η Λέσχη Ποντίων με το χορευτικό της και την χορωδία της».

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι αυτή την στιγμή στην Παιδόπολη υπάρχουν  «τρία έφηβα παιδιά και έξι επτά μικρά παιδιά. Περιμένουμε και εμείς την αλλαγή διοίκησης  στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας για να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη επαφή με το Παράρτημα.

Εμείς στείλαμε πολλά αιτήματα για να κάνουμε δράσεις και να βοηθήσουμε άμεσα τα παιδιά εκεί, ούτε καν μας έχουν απαντήσει από πλευράς Διοίκησης ….. Καμία φωνή απόκρισης. Δεν θέλω να το σχολιάσω. Ο καθείς κρίνει  με τα δικά του κριτήρια… Ελπίζω με τη νέα διοίκηση να αλλάξουν κάποια πράγματα και να αποκαταστήσουμε την επαφή του σωματείου μας με τα παιδιά εκεί.

Βέβαια με τα παιδιά που έφυγαν από το Παράρτημα έχουμε πολύ καλή σχέση.  Πληροφοριακά θα πω ότι δώσαμε ένα δείπνο στην Λέσχη Αξιωματικών σε 13 παιδιά πρώην φιλοξενούμενοι που ήρθαν από μακριά, έμειναν σε ξενοδοχείο και μάλιστα εμείς καλύψαμε τα έξοδα. Μάθαμε ότι κάποια από αυτά θα κάνουν και οικογένεια και εμείς κρατάμε επαφή».

ΣΤΟΧΟΙ

Οι πρωτεύοντες στόχοι που θέτει το ΔΣ του Σωματείου είναι: 1) να παραχθεί μεγαλύτερο έργο προς όφελος των παιδιών και των νέων που αποχωρούν από τα Παραρτήματα Προστασίας Παιδιού, 2) να ενεργοποιηθούν και να συμμετέχουν περισσότεροι συμπολίτες μας, 3) να καταργηθεί η αναστολή εισδοχών στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας, καθότι εκλείπουν πλέον οι λόγοι, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της παιδικής προστασίας στην Περιφέρεια ΑΜΘ, 4) να προωθηθεί περισσότερο το πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης – αποασυλοποίησης με την αναδοχή, την παιδοθεσία και την αναμόρφωση των υπαρχόντων δομών του Κρατικού Φορέα (ΚΚΠ ΠΑΜΘ) σε πλαίσιο που να προσομοιάζει με οικογένεια και 5) η συνέχιση του πρωτοποριακού και υποδειγματικού Προγράμματός μας: «Υποστηριζόμενη Διαβίωση για νέες/-ους ενήλικες και η ένταξή τους στον κοινωνικοοικονομικό ιστό» μέχρι να γίνει επιτέλους νόμος του Κράτους με ευελιξία και αμεσότητα.

Για τις δράσεις και το έργο του Σωματείου μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα  www.filoipaidopoli.weebly.com, από το facebook «Φίλοι Παιδόπολης» και στο τηλέφωνο: 6947153898 Γεώργιος Περιφεράκης.     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *