«Μήπως τελικά ο κ. Ζησίμου θέλει την στήριξη της ΝΟΔΕ και ζητά το χρίσμα» αναρωτιέται ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας

Ο υποψήφιος για την προεδρία του Επιμελητηρίου κ. Ζησίμου με επιστολή του προς την ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας ζητά να μην εμπλακεί στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας έκανε σχετικές δηλώσεις, καθώς και ο ίδιος είναι υποψήφιος για την προεδρία.

Όπως τόνισε αρχικά «Προσωπικά εκτιμώ ότι ο κ. Ζησίμου θέλει να εμπλακούν τα κόμματα και μάλλον ζητάει ο ίδιος το χρίσμα. Σε αυτές τις εκλογές τα κόμματα ασχολούνται και μάλιστα πολύ έντονα… Να θυμίσω το 2006 εκλογές με τον Άγγελο Τσατσούλη υποψήφιο για πρώτη φορά.

Και όμως τότε είχε γίνει μεγάλη μάχη μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Άσχετα αν ο επιχειρηματίας δεν κοιτάει κόμματα παρά μόνο το βιος του, το επιχειρείν του. Δεν κοιτάει αν τα μαγαζιά, αν οι προμηθευτές, αν οι πελάτες του είναι πράσινοι, κόκκινοι, μπλε. Δεν το ενδιαφέρει όπως και εμάς δεν μας ενδιαφέρει.

Αλλά όταν υπάρχει μια κοινωνία με ζωντανούς φορείς όπως είναι τα κόμματα, τότε αυτά τα κόμματα στο δικό τους παιχνίδι εντυπωσιασμού θέλουν να εμπλακούν, είτε κρυφά είτε φανερά σε κάποιες διαδικασίες.

Εμάς αυτό δεν μας αγγίζει για αυτό και δεν απαντώ σε επιστολές και κόντρες. Εμείς είμαστε εδώ για να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα του καβαλιώτη επιχειρηματία. Αυτή είναι η ουσία και όχι τι πρόκειται να κάνει ο άλφα ή ο βήτα».

ΝΟΔΕ

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση ο επιχειρηματίας και το Επιμελητήριο με κόμματα.  «Και το έχουμε αποδείξει αυτό. Όταν ήταν η ΝΔ εμείς απλά τους βρίζαμε. Τώρα που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι τους βρίζουμε. Για αυτό και εμείς όπως και ο πρόεδρος κ. Τσατσούλης είπαμε τους κυβερνώντες ανεπιθύμητους.

Και είμαστε αντίθετοι στην υπερφορολόγηση, στην τακτική των Τραπεζών…. Το τι πιστεύει το κάθε κόμμα και πως μπορεί να εμπλακεί εμάς δεν μας αγγίζει. Μακριά από εμάς ταυτότητες και αν έρθουν τα κόμματα εμάς απλά δεν μας αγγίζουν.

Όλα γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού. Αν η ΝΔ πει ότι στηρίζει Δέμπα εγώ θα πω να περιμένω γιατί αυτή η κουβέντα γίνεται από άλλους και δη από άλλον που ζητάει χρίσμα. Ας πάει να το πάρει. Εγώ δεν νοιάζομαι για αυτό. Ο καθείς ως σχεδιασμό κάνει ό,τι θέλει….

Εγώ άκουσα τονπρόεδρο της ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας  κ. Δράκο να δηλώνει ότι πιο πολύ φίλος είναι με τον Ζησίμου και τον Παπαδόπουλο παρά με τον Δέμπα. Αυτά λέγονται και αυτά ακούγονται. Από εκεί και πέρα τα κόμματα είναι κύτταρα της κοινωνίας.

Όποτε θέλουμε λέμε ΝΑΙ στα κόμματα και όποτε θέλουμε ΟΧΙ. Αν αυτή είναι η λογική των πραγμάτων και θέλουμε να εμπλακούμε ας κάνει ο καθείς ό,τι επιθυμεί. Αν ο κ. Ζησίμου πήγε  να ζητήσει χρίσμα είναι δικό του θέμα. Ποτέ χρίσμα δεν δόθηκε απλά τα κόμματα έτσι και αλλιώς είχαν αναμειχθεί.

Προσωπικά εκτιμώ ότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική γιατί τα προβλήματα του επιχειρηματία είναι γνωστά. Εμείς ενισχύουμε το συνδυασμό μας με σκέψεις και προτάσεις. Όποιος θέλει την κατρακύλα ας το κάνει» κατέληξε.

ΘΕΣΕΙΣ

Ο ίδιος μετά την αρχική παρουσίαση του συνδυασμού δήλωσε και αυτό επιβεβαίωσε και σήμερα ότι. «Εγώ τους τρεις βασικούς άξονες του συνδυασμού μου τους έχω παρουσιάσει. Και αυτό είναι ότι έχουμε τρεις πυλώνες που επίκεντρο είναι ο επιχειρηματίας. Παράλληλα διεκδικούμε τη διατήρηση του Επιμελητηρίου μια και προωθείται νόμος που θέλει την κατάργηση του επιμελητηριακού θεσμού, γεγονός που μας βρίσκει παντελώς ασύμφωνους.

Έχουμε καταρτίσει και πλάνο για την ανάπτυξη με στόχο να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις ή να βοηθήσουμε τις ήδη υπάρχουσες συμβάλλοντας στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Ο τρίτος άξονας δράσης μας είναι η ίδια η επιχείρηση με την καθημερινότητα της. Μέλημα μας πως θα είμαστε κοντά στον καβαλιώτη επιχειρηματία ώστε να βρίσκει λύσεις. Αυτοί οι βασικοί άξονες ενισχύονται καθημερινά. Έτσι αφού παρουσιάσαμε τις βασικές μας αρχές, πάμε να δούμε πως θα ενισχύσουμε τις προτάσεις και θα τις παρουσιάσουμε πλέον ευρύτερα.

Σίγουρα την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσουμε τις πρώτες θέσεις μας και έως στις 10 Νοεμβρίου θα παρουσιάσουμε τους τελευταίους πια υποψήφιους του συνδυασμού μια και είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων. Από εκεί και μετά και για ένα μήνα θα μας βλέπετε, θα μας ακούτε και θα ακούσετε τα πάντα ώστε όλοι να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για την αγορά της Καβάλας» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast