Μέχρι το τέλος του 2018 σε εφαρμογή τα αναλογικά διόδια, σύμφωνα με τον βουλευτή Γ. Παπαφιλίππου

Σύσκεψη με τον υπουργό Μεταφορών κ. Σπίρτζη είχαν οι βουλευτές της Βορείου Ελλάδος για το θέμα των διοδίων της Εγνατίας Οδού. Ο βουλευτής κ. Παπαφιλίππου στις δηλώσεις του τόνισε πως η σύσκεψη έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα λάβει υπόψη του όλες τις παρατηρήσεις και τους προβληματισμούς που του τέθηκαν.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαφιλίππου σημείωσε πως «υπήρξε μια σύσκεψη ευρύτατη. Συμμετείχαν οι βουλευτές των νομών από τους οποίους διέρχεται η Εγνατία. Ήταν ο κ. Σπίρτζης, ήταν εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ. Εκείνο που έχουμε να πούμε είναι ότι από το τέλος του 2018 θα καθιερωθούν και θα ισχύσουν σε όλους τους αυτοκινητόδρομους τα αναλογικά διόδια. Δηλαδή θα υπάρξει ένα κεντρικό αναλογικό σύστημα και ο καθείς θα χρεώνεται ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύει. Μέχρι τότε βέβαια υπήρχε η υποχρέωση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις να κατασκευαστούν κάποια διόδια στην Εγνατία Οδό. Δυστυχώς αυτό ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα προκειμένου να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, όμως ειδικά για την Καβάλα είμαστε σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό για να βρεθεί μια λύση. Πιστεύω τις προσεχείς μέρες θα είμαστε σε θέση να την ανακοινώσουμε αυτή τη λύση».

ΑΣΠΡΗ ΑΜΜΟΣ

Για τη σχεδιαζόμενη από την Εγνατία Οδό κατασκευή σταθμού διοδίων στην Άσπρη Άμμο ο κ. Παπαφιλίππου τόνισε πως «θέσαμε μετ΄ επιτάσεως το ζήτημα για τα προβλήματα τα οποία θα δημιουργηθούν από την κατασκευή και λειτουργία αυτού του σταθμού. Όλοι οι αρμόδιοι το αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα και αναμένουμε λύση εντός των προσεχών ημερών. Προσδοκούμε ότι θα είναι μια λύση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των συμπολιτών μας».

ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ

Για τα πλευρικά διόδια και ερωτηθείς αν αυτά θα γίνουν τελικά, σημείωσε πως «υπάρχει η υποχρέωση να κατασκευαστούν. Όμως εφόσον από το τέλος του 2018 θα ισχύσει το κεντρικό ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα, εκτιμούμε ότι δεν θα κατασκευαστούν. Την εφαρμογή αυτού του συστήματος την έχουν αποδεχθεί οι πάντες και το ΤΑΙΠΕΔ και φυσικά οι δανειστές μας, άρα από μας εξαρτάται να εφαρμόσουμε αυτό το σύστημα που εγώ πιστεύω ότι θα εφαρμοστεί, γιατί είναι σε πάρα πολύ προχωρημένη διαδικασία η μελέτη του όλου συστήματος το οποίο θα είναι καινοτόμο σύστημα, όμως η επεξεργασία του είναι πάρα πολύ προχωρημένη και πιστεύω ότι το αργότερο μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, ο κ. Σπίρτζης είπε και νωρίτερα, θα εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Για να εκδοθεί αυτό θα πρέπει το σύστημα να είναι έτοιμο. Και θα εφαρμοστεί από το τέλος του 2018. Εφόσον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα, δεν θα κατασκευαστούν και οι υπόλοιποι σταθμοί στην Εγνατία Οδό είτε μετωπικοί είτε πλευρικοί γιατί δεν θα έχει νόημα πια».

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Συμπλήρωσε δε πως «έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση από τον κ. Σπίρτζη όπου απαγορεύει την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων από το παράλληλο οδικό δίκτυο. Θα πρέπει να κινούνται μόνο σε κεντρικές αρτηρίες για λόγους οδικής ασφάλειας. Απομένει η τοποθέτηση της κατάλληλης σήμανσης κι εφόσον συμβεί αυτό φυσικά θα υπάρχει και αυστηρή αστυνόμευση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση