Μέχρι το Μάρτιο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης του μόνιμου ογκολόγου Διευθυντή στο Ογκολογικό του Νοσοκομείου

Με μία ογκολόγο, την κα Μαλιαρού, εξυπηρετείται το ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας ενώ το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται να προσληφθούν δύο επικουρικοί ογκολόγοι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου κ. Παναγιώτη Φώτου, μέχρι τον Μάρτιο θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία πρόσληψης του μόνιμου ογκολόγου Διευθυντή στο Ογκολογικό του Νοσοκομείου.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «το Ογκολογικό τμήμα σήμερα εξυπηρετείται από μία καινούργια ογκολόγο, την κα Μαλιαρού, η οποία εργάζεται από τις 2 Ιανουαρίου. Περιμένουμε να γίνουν και οι ανακοινώσεις των νέων επικουρικών, μεταξύ των οποίων έχει προταθεί η κα Ελένη Χαμαλίδου, που ήταν η προηγούμενη επικουρική γιατρός. Σ’ αυτήν τη φάση βρισκόμαστε. Η καινούργια ογκολόγος είναι δύσκολο αυτήν τη στιγμή να εξυπηρετήσει τον όγκο των ασθενών που κατακλύζουν το τμήμα κάθε μέρα. Είναι περίπου 60-70 άνθρωποι που έρχονται καθημερινά να εξυπηρετηθούν από το Ογκολογικό τμήμα της Καβάλας».

ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Πρόσθεσε δε πως «Για το μέλλον έχουμε την πρόσληψη του καινούργιου ογκολόγου. Από τους γιατρούς οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση για να έρθουν, υπάρχουν δύο που μας ενδιαφέρουν. Ο πρώτος είναι από τη Θεσσαλονίκη και δεύτερη είναι η κα Χαμαλίδου, με μία διαφορά περίπου στα 80 μόρια. Ακολουθεί η προφορική τους εξέταση που θα κρίνει την τοποθέτηση του ογκολόγου στην Καβάλα. Εμείς οπωσδήποτε θέλουμε να έχουμε την κα Χαμαλίδου η οποία προσέφερε πάρα πολλά στο τμήμα για τη διατήρησή του. Βέβαια, η Επιτροπή θα κρίνει. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να την επηρεάσουμε. Αυτό το οποίο θα κάνουμε είναι να πούμε σε όλους τους αρμόδιους ότι αν έρθει κάποιος γιατρός που τα συμφέροντά του δεν είναι στην Καβάλα και είναι με το ένα πόδι εδώ και με το άλλο κάπου αλλού, με προοπτική να φύγει τη δεδομένη στιγμή, για μας δεν είναι επιθυμητό. Θέλουμε ο γιατρός που θα είναι στην Καβάλα να έχει και τα συμφέροντά του στην περιοχή. Να υπάρχει, δηλαδή και το στοιχείο της εντοπιότητας».

ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑ

Καταληκτικά ανέφερε ότι «Το Ογκολογικό Τμήμα, αν πράγματι εφαρμοστούν τα σχεδιασμένα, θα έχει επάρκεια γιατρών και θα εξυπηρετεί οπωσδήποτε τους ασθενείς οι οποίοι προσέρχονται, δίνοντας τους την καλύτερη ποιότητα υπηρεσίας. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει τους επόμενους 2-3 μήνες, γιατί υπάρχουν και οι ενστάσεις, αλλά πιστεύουμε ότι πολύ γρήγορα θα γίνει η νέα τοποθέτηση των νέων επικουρικών οπότε θα έχουμε δύο και θα έχουμε μία ανεκτή ποιότητα. Όχι αυτή που θέλουμε, αλλά ανεκτή. Εκεί είναι και η στόχευσή μας, ούτως ώστε να γίνουν οι επικουρικοί, να τελειώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι διαδικασίες με την κρίση των ογκολόγων και σ’ αυτό το διάστημα τουλάχιστον ο πρώην Διευθυντής του ογκολογικού κ. Κασαράκης να έρχεται πάλι, μέχρι να έρθει ο καινούργιος γιατρός. Λέμε να παραμείνει εδώ μέχρι να έρθει μόνιμα ο γιατρός. Το Ογκολογικό τμήμα έχει μελλοντική καλή εξέλιξη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *