Κύριο άρθροΟικονομία

Μέχρι τις 15 Απριλίου η παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή του πόθεν έσχες

Παράταση υποβολής ηλεκτρονικά του πόθεν έσχες δόθηκε μέχρι τις 15 Απριλίου χωρίς να αποκλείεται και νέα παράταση, σύμφωνα με το φοροτέχνη λογιστή κ. Ντίνο Κλειτσιώτη.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Κλειτσιώτης ανέφερε πως «όπως γνωρίζουν όλοι όσοι είναι σε δημόσιες υπηρεσίες και ασχολούνται με οικονομικά θέματα, δηλαδή δήμαρχοι, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, βουλευτές, πρώην βουλευτές, όσοι γενικά με το δημόσιο βίο ασχολούνται και με οικονομικά θέματα, κάθε χρόνο κάνουν τη δήλωση του πόθεν έσχες για τα εισοδήματα της προηγούμενης χρονιάς. Αυτή τη στιγμή έχει δοθεί παράταση μέχρι τις 15 Απριλίου για να υποβάλουν το πόθεν έσχες του 2015. Η παράταση αυτή δόθηκε, όπως παρακολουθούμε έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα με την αντισυνταγματικότητα, καθώς ζητάται από το έντυπο να δηλώσουμε και τα εισοδήματα ή τις καταθέσεις της συζύγου και των παιδιών μας, αλλά αυτό είναι θέμα για το οποίο θα αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας αν είναι συνταγματικό ή όχι. Αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που πρέπει να ξέρουν αυτοί οι οποίοι θα υποβάλουν τις δηλώσεις είναι ότι η προθεσμία είναι μέχρι τις 15 Απριλίου. Για αυτό ας μην το αφήσουν τελευταία στιγμή. Είναι μια διαδικασία η οποία πραγματικά θέλει αρκετά στοιχεία για να συμπληρωθεί το έντυπο αυτό ηλεκτρονικά, οι καταθέσεις που υπήρχαν στις 31/12/2015, όλα τα περιουσιακά στοιχεία και του ίδιου του υπόχρεου στη δήλωση αυτή και της συζύγου και των ανήλικων τέκνων, τα αυτοκίνητα, αυτά έρχονται μέσα από το TAXIS, αλλά το θέμα είναι ότι θα πρέπει να έχουμε τα υπόλοιπα των τραπεζών 31/12».

ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΝ

Τόνισε δε επανειλημμένα πως «για αυτό όλοι οι οποίοι θα υποβάλλουν το πόθεν έσχες ας μην αφήσουν τελευταία στιγμή γιατί θα πρέπει να απευθυνθούν στις τράπεζες να πάρουν τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους. Για αυτό λοιπόν ας μην το αφήσουν τελευταία στιγμή. Η παράταση που δόθηκε, δόθηκε για το λόγο ότι είναι επίπονο, γιατί υπάρχουν νοικοκυριά που έχουν και τρεις και τέσσερις και πέντε λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες. Από όλες τις τράπεζες θα πρέπει να πάρουν τα υπόλοιπα. Τα στοιχεία των ακινήτων όταν κάνεις τη δήλωση του πόθεν έσχες έρχονται από το TAXIS, αλλά της συζύγου δεν έρχονται και για αυτό πρέπει να γίνει καταγραφή των ακινήτων τα οποία θα πάρουμε από το Ε9 μας. Για αυτό ας μην το αφήσουν τελευταία στιγμή. Είναι τώρα ο καιρός που πρέπει να πάνε στα λογιστικά γραφεία ή αν μπορούν από μόνοι τους να συμπληρώσουν το πόθεν έσχες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *