Μέχρι την Τετάρτη θα διορθωθούν όλοι οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί της ΔΕΥΑΚ

 

Πολύ συζήτηση γίνεται για τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ κυρίως από την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι είναι «φουσκωμένοι». Ο πρόεδρός της κ. Απόστολος Χρόνης κλήθηκε να δώσει διευκρινήσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δεν είναι κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στη ΔΕΥΑΚ, είναι κάτι διαχρονικό. Επειδή τις μετρήσεις τις καταγράφουν άνθρωποι, συμβαίνει να καθυστερήσουν καμιά φορά ή να μην πάνε να πάρουν ένδειξη, οπότε αντί να μετρήσει στους 4 μήνες τα υδρόμετρα, σε κάποια υπήρξε καθυστέρηση 20 ημερών ή ενός μήνα. Αυτό ουσιαστικά αφορά μόνο όσους έχουν μεγάλες καταναλώσεις στο σπίτι τους και πέρασαν στη μεγάλη κλίμακα. Η υπηρεσία μόλις το αντιλήφθηκε προχώρησε σε διορθώσεις. Μιλάμε για 1100 υδρόμετρα, από τα συνολικά 45 χιλιάδες, τα οποία έχουν επηρεαστεί σε δύο περιοχές της πόλης. Θα γίνει αυτό που  κάνουμε πάντα. Θα γίνει αποκλιμάκωση των χρεώσεων κι όταν θα πάνε να πληρώσουν, μπορεί να έχουν το χαρτί μπροστά τους που να πάει να πληρώσουν 50 ευρώ και να δώσουν 40-45. Θα τους κρατήσουμε λιγότερα χρήματα. Προχωράμε στη διόρθωση που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την προσεχή Τετάρτη. Για ό,τι έγινε με τον συνήγορο του δημότη δεν έχω κάποια ενημέρωση. Δεν έχει ζητήσει κάποιο στοιχείο από μας. Οι δημότες δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι. Το θέμα ρυθμίζεται αυτόματα».

ΜΗΝΥΣΗ

Για την ένταση που υπήρξε με τον προηγούμενο πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Χαράλαμπο Κουφατζή, είπε ότι «υπάρχουν δημοσιεύματα στα οποία ο κ. Κουφατζής λέει ότι η ΔΕΥΑΚ έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμών και το μόνο που πληρώνει είναι η μισθοδοσία. Αυτό είναι αναληθές και συκοφαντικό για την επιχείρηση. Δημιουργεί μια αναστάτωση καθώς οι προμηθευτές θεώρησαν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει. Άρχισαν να τηλεφωνούν και να ζητούν τα χρήματά τους φοβούμενοι μην τα χάσουν. Ενημέρωσα την Πέμπτη το δημοτικό συμβούλιο πώς έχω δώσει εντολή στη νομική σύμβουλο να ψάξει το πλαίσιο στο οποίο θα κατατεθεί μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του κ. Κουφατζή. Η ΔΕΥΑΚ πληρώνει τους προμηθευτές, τη ΔΕΗ, το ΙΚΑ, την Εφορία, ακόμη και τα δάνεια που είχε αφήσει ανενημέρωτα ο κ. Κουφατζής. Θα ενημερωθεί και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και θα προχωρήσουμε. Η απορία μου είναι από πού είχε αυτήν την ενημέρωση. Μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει συκοφαντικά για μία επιχείρηση; Μιλάμε για τη μεγαλύτερη επιχείρηση του Δήμου Καβάλας που ασχολείται με την ποιότητα ζωής των πολιτών. Που δουλεύει νύχτα- μέρα για να υπάρχει καθαρό νερό σε όλα τα σπίτια, να υπάρχουν καθαρές παραλίες και να λειτουργούν τρεις βιολογικοί καθαρισμοί άψογα. Μέχρι τώρα κανείς δεν έχει παράπονο από τους προμηθευτές. Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει ό,τι του κατέβει. Γι’ αυτό και θα κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast