«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλεψη για ακραία καιρικά φαινόμενα», δήλωσε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Σταύρος Κυβράκης

 

 

 

Βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν από προχθές και στην Καβάλα και σύμφωνα με τις προβλέψεις εισερχόμαστε σε μία περίοδο βροχερή. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρο Κυβράκη οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας βρίσκονται σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «επιτέλους ήρθαν οι βροχές και στην περιοχή μας. Είναι καλοδεχούμενες κυρίως για τους αγρότες αλλά και γενικότερα. Οτιδήποτε είναι φυσιολογικό στην εποχή του είναι καλοδεχούμενο. Το πολυπόθητο νερό που μας έλειψε σχεδόν όλο το Νοέμβριο εξαιτίας ενός μετεωρολογικού φαινομένου, ήρθε. Φαίνεται ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο βροχών, άλλωστε είναι η εποχή του. Πέρυσι τέτοιο καιρό δεν είχαμε μόνο βροχές αλλά και καταστροφές. Φέτος καθυστερούν λιγάκι. Ελπίζουμε τα συστήματα που θα είναι αλλεπάλληλα, να είναι ήπιας μορφής και να μην δημιουργήσουν προβλήματα. Μπαίνουμε στο χειμώνα, ήδη στις κορυφές έχει λίγο χιόνι και σε κάποιες περιοχές της περιφέρειας έχουμε ήδη χιονόπτωση και λίγο πιο χαμηλά.

Οι υπηρεσίες είναι έτοιμες. Η προετοιμασία όσον αφορά το επίπεδο των συντονιστικών οργάνων έχει ολοκληρωθεί. Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται. Οι υπηρεσίες που εμπλέκονται συνεργάζονται. Έχουν φροντίσει τα συντονιστικά όργανα για τις απαραίτητες προμήθειες αλατιού, τη συντήρηση των μηχανημάτων και την ετοιμότητα του προσωπικού. Φέτος αυτήν την περίοδο είναι επίκαιρο το ζήτημα της πανδημίας που όσον αφορά την προσπάθεια αντιμετώπισης των συνθηκών του χειμώνα έχει να κάνει με το προσωπικό. Είναι πολύ σημαντικό διότι όλη αυτή η προσπάθεια δίχως προσωπικό –τη χρήση των μηχανημάτων πρωτίστως- δεν μπορεί να γίνει. Γι’ αυτό και θέλουμε να είμαστε όλοι υγιείς. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και να μην έχουμε κάτι άσχημο. Μεγάλη προσοχή στα μέσα ατομικής προστασίας».

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πρόσθεσε ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλεψη για ακραία καιρικά φαινόμενα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα πάρουμε ειδοποίηση από τη γενική γραμματεία και θα ενημερώσουμε έγκαιρα τις υπηρεσίες και τους πολίτες.

Οι πολίτες θα πρέπει σιγά- σιγά να βάζουν τα χειμωνιάτικά τους, να προετοιμάζονται. Να κάνουν συντήρηση των αυτοκινήτων, εφοδιασμός με αλυσίδες ή χιονολάστιχα και ιδιαίτερη προσοχή στο οδικό δίκτυο. Όταν μιλάμε για χιονοπτώσεις και πλημμύρες αναφερόμαστε στο οδικό δίκτυο που κινούνται τα αυτοκίνητα κάποιες φορές με μεγάλη ταχύτητα. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή απ’ όλους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast