Μέχρι και αύριο έχουν ανασταλεί οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΚΑΒ εν αναμονή της συνάντησης στο υπουργείο Υγείας

Μέχρι αύριο  έχουν αναστείλει τις κινητοποιήσεις τους και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας οι οποίοι έχουν συνάντηση ως Πανελλήνιο Όργανο σήμερα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και τον υπουργό Υγείας για το θέμα των διασωστών. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης διευκρίνισε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιτσιλικάκης σημείωσε πως «έχουμε αναστείλει μέχρι και την Τρίτη  τις κινητοποιήσεις μας καθώς έχει οριστεί στη μία το μεσημέρι η συνάντηση. Έχει οριστεί μια συνάντηση για να μιλήσουμε για όλα τα θέματα που αφορούν το ΕΚΑΒ. Περιμένουμε κάποιες εξελίξεις, ελπίζουμε, κι από κει και πέρα αν πάνε όλα καλά δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, θα αναστείλουμε οριστικά την απεργιακή κινητοποίηση που έχουμε ξεκινήσει. Αν δεν βγάλουμε κάποια άκρη θα συνεχίσουμε από κει που σταματήσαμε. Η κινητοποίηση αφορούσε στην αποχή από δευτερογενείς μεταφορές, που ούτως ή άλλως δεν είναι και ο ρόλος του ΕΚΑΒ, μας τις έχουν φορτώσει λόγω ελλείψεως οδηγών του νοσοκομείου και εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι αυτό. Δεν θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος, σίγουρα δεν θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος, αλλά σίγουρα ο κόσμος θα κινδυνεύει ακόμα περισσότερο αν αντί να κάνουμε τα επείγοντα κάνουμε τις δευτερογενείς μεταφορές. Για αυτό λοιπόν και εμείς προτιμούμε να μην κάνουμε απεργία, που αυτό θα μείωνε τη δύναμή μας, με αποτέλεσμα όταν θα μας χρειαζόταν ο κόσμος δεν θα είχαμε ασθενοφόρα να τον εξυπηρετήσουμε στα επείγοντα περιστατικά. Προσπαθήσαμε να είμαστε στη βάρδιά μας κανονικά, αλλά να κάνουμε μια αποχή από δευτερογενείς μεταφορές και ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο  είναι προγραμματισμένη αρχικά μια συνάντηση εργαζομένων σε επίπεδο πανελλαδικού οργάνου με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, «ο οποίος σε όλο αυτό δεν είναι καθόλου μαζί μας» ξεκαθάρισε ο κ. Τσιτσιλικάκης, συμπληρώνοντας «έβγαλε μια απόφαση παρόλο που είναι και πρώην εργαζόμενος του ΕΚΑΒ, ενώ στην αρχή ο υφυπουργός ο κ. Πολάκης εξαίρεσε το ΕΚΑΒ από το νόμο που είχε σχέση με τους πυροσβέστες, ΟΤΑ και τα Κέντρα Υγείας, δηλαδή να μπορεί ο κάθε δήμος να χρησιμοποιεί επαγγελματίες οδηγούς ΟΤΑ με μια μικρή εκπαίδευση και να τους χρησιμοποιεί για να μεταφέρονται ασθενείς, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ έβαλε μέσα να μπορεί αυτό να γίνεται και στο ΕΚΑΒ. Εκεί δηλαδή που δεν υπάρχει ΕΚΑΒ να εφαρμόζεται και στο ΕΚΑΒ. Αν ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ δεν αναγνωρίζει τους διασώστες ως επαγγελματίες, από κει και πέρα καταλαβαίνει κανείς περί τίνος πρόκειται. Για αυτό λοιπόν κι εμείς σε πρώτη φάση έχουμε ραντεβού με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ ούτως ώστε να ακυρώσουμε αυτήν την απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ. Από κει και πέρα θα πάμε και στο υπουργείο Υγείας. Θα πάμε στον κ. Πολακη που είναι αρμόδιος για θέματα του ΕΚΑΒ, ο οποίος ελπίζουμε να αλλάξει αυτές τις αποφάσεις. Γιατί δεν υπήρξε κάποιος δήμος από τους τρεις που μπορέσαμε και παραβρεθήκαμε στα Δημοτικά Συμβούλια να μας πει ότι αυτό είναι σωστό και μπορεί να γίνει. Κανείς δήμος από αυτά που μας είπαν δεν είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει αυτό το νόμο, δηλαδή να κάνει οδηγούς του δήμου διασώστες. Το θεωρούν τουλάχιστον επικίνδυνο, αλλά και δεν μπορούν γιατί και αυτοί δεν έχουν οδηγούς και προσωπικό, πόσω μάλλον να χρησιμοποιήσουν ανθρώπους να τους κάνουν διασώστες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση