Μέσω skype η συμμετοχή των εργαζομένων της ΒΦΛ στην τριμερή συνάντηση της Δευτέρας

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας μία τριμερής επαφή μέσω skype με το Υπουργείο Εργασίας την Διοίκησης  και το Σωματείο των Εργαζομένων στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων. Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Νίκος Βογιατζίδης σημείωσε πως η διαδικασία ήταν αδιέξοδη και πλέον ξεκινούν από σήμερα τις επαφές με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που δεν μας τιμούν σαν κράτος. Ενημερωνόμασταν από την εργοδοτική πλευρά κι επιβεβαιωνόταν από παράγοντες του υπουργείου ότι θα αναβληθεί η τριμερής. Δύο ώρες πριν ξεκινήσει μας είπαν ότι τελικά θα γίνει. Η φυσική μας παρουσία στην Αθήνα ήταν αδύνατον να συμβεί και έτσι συμμετείχαμε στη διαδικασία μέσω skype. Δεν βλέπουμε διάθεση να ελεγχθεί ο μεγαλομέτοχος της Βιομηχανίας  κ. Λαυρεντιάδης στα χρέη που έχει απέναντι στο δημόσιο, διότι εδώ εγείρονται πάρα πολλά ζητήματα. Προφανώς για αν μην αισθάνονται την πίεση από τη δική μας παρουσία. Παρ’ όλα αυτά, εκπρόσωποι δικηγόροι μας ήταν εκεί, υπήρχε η Ομοσπονδία των Χημικών Βιομηχανιών και βουλευτές από το κοινοβούλιο, η κα Αδαμοπούλου που συμμετείχε στη σύσκεψη ως παρατηρητής για να δει πώς αντιμετώπισε το υπουργείο τη διαδικασία».

ΕΙΚΟΝΙΚΟΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΙ

Και πρόσθεσε πως «Το αποτέλεσμα είναι Πόντιου Πιλάτου. Νίπτει τας χείρας του το υπουργείο Εργασίας, κάνει ότι δεν βλέπει τι ακριβώς έχει συμβεί. Ενώ στην αρχή μας είχε αναγνωρίσει και το ιδιωτικό συμφωνητικό και κατάλαβε περί τίνος πρόκειται. Εμείς δεν έχουμε άλλη διέξοδο από το να ενημερώσουμε όλα τα κόμματα της βουλής. Την Τετάρτη (σήμερα) με έναν καινούργιο κύκλο ενημερώσεων θα ενημερώσουμε την κα Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την Παρασκευή γνωρίζουμε ότι υπάρχει θέμα για τα εργασιακά οπότε θα συζητηθεί στη Βουλή και πρέπει πλέον ο υπουργός να απαντήσει αν αποδέχεται τις πρακτικές του κ. Λαυρεντιάδη ο οποίος θέτει σε κίνδυνο όλες τις εργασιακές σχέσεις στο εργοστάσιο.

Δεν βγήκε κάποιο αποτέλεσμα από την τριμερή. Και μάλιστα στο τέλος της συνεδρίασης μας είπαν να υπογράψουμε εικονικούς δανεισμούς, κάτι το οποίο θέλει και η εταιρεία. Από ‘κει που μας λέγανε ότι όλες οι εταιρείες είναι ένα και προσπαθούν να γλιτώσουν το τρικ που μας κάνουν να γλιτώσουν τις ευθύνες απέναντί μας, φτάσαμε στο σημείο να μας προτρέπει η γενική γραμματέας του υπουργείου να υπογράψουμε εικονικούς δανεισμούς. Είναι απίστευτα και αδιανόητα αυτά τα πράγματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *