Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μουριάδης σημείωσε ότι πάρθηκαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Παράλληλα θα προσληφθούν 20 άτομα στην Υπηρεσία Καθαριότητας λόγω του κορωνοϊού.

Ο κ. Μουριάδης είπε ότι «είναι η πρώτη συνεδρίαση που γίνεται στο δήμο Καβάλας με τηλεδιάσκεψη. Ο κορωνοϊός μας δείχνει και τις αδυναμίες αλλά και τις δυνατότητες που έχει η τεχνολογία. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία για εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος. Πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις που αφορούσαν την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όπως να γράψουμε στον προϋπολογισμό μας τις 60 χιλιάδες που έχει δώσει το κράτος για να αντιμετωπιστούν τα έξοδα και επίσης η πρόσληψη 20 ατόμων για την καθαριότητα. Διότι η καθαριότητα, η ΔΕΥΑΚ, ο ηλεκτροφωτισμός, εξακολουθούν και λειτουργούν για τις ανάγκες της κοινωνίας.

Θα παρακαλέσω τους συνδημότες να είναι προσεκτικοί στα απορρίμματα. Δεν χρειάζεται αυτήν την περίοδο να βγάζουμε τα ογκώδη αντικείμενα έξω κι αν χρειαστεί να γίνει, να γίνει κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία Καθαριότητας. Επίσης, επειδή κυκλοφορούν πλέον και τα πλαστικά γάντια, οι μάσκες, να ξέρουν ότι τα πετάμε στον πράσινο κάδο κι όχι της ανακύκλωσης. Διότι όταν θα πάει στην ανακύκλωση, ο εργαζόμενος που κάνει τη διαλογή ενδεχόμενα να έρθει σε επαφή με το τυχόν μολυσμένο γάντι. Επίσης, να τηρήσουμε αυτό που λέει η κυβέρνηση για τον περιορισμό και την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη. Σήμερα, Δευτέρα, η Δημοτική Αστυνομία απλώς θα κάνει παρατηρήσεις σε όσους είναι έξω, αλλά από αύριο όποιος δεν είναι εφοδιασμένος με την ειδική άδεια, θα υπάρχει πρόστιμο 150 ευρώ».

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Δήμου Καβάλας, είπε ότι «λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας εκ περιτροπής. Το ίδιο δουλεύουν και τα ΚΕΠ. Οι υπηρεσίες δουλεύουν, απλώς όλα θα πρέπει να γίνονται τηλεφωνικά. Και αν χρειαστεί, το κέντρο δουλεύει όλες τις ώρες και όσο προχωράει θα είναι 24 ώρες το 24ωρο. Προς το παρόν δουλεύει μέχρι τις 7 το βράδυ. Θα τηλεφωνούν στο 2513-500000 για να μπορούν να μιλήσουν με το τμήμα που επιθυμούν κι αν είναι τόσο μεγάλη ανάγκη θα κλείσουν ραντεβού. Αυτήν την περίοδο τίποτα δεν είναι περισσότερο σημαντικό από την υγεία μας. Καλή δύναμη σε όλους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *