«Μέριμνα μας η ανάπτυξη του τόπου μέσα από την ρύθμιση των εκκρεμοτήτων» δηλώνει η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα

Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα έκανε δηλώσεις για το θέμα του Οργανισμού Λιμένα καθώς ο Δήμος Καβάλας κέρδισε την δίκη οριστικά  για τη αποζημίωση που δικαιούται για τα 74 στρέμματα που χρησιμοποίησε από το Εσκί Καπού για να κατασκευαστεί το νέο Λιμάνι.

«Θα προσπαθήσουμε να συμφωνήσουμε με τον Οργανισμό. Δεν θα πάμε επιθετικά. Οφείλουμε να συνεργαζόμαστε και αυτό θα κάνουμε. Είναι γεγονός ότι κάπου έχει δίκιο ο πρόεδρος του ΟΛΚ  κ. Ηλιάδης όταν λέει ότι το κράτος πρέπει να πληρώσει για αυτή την οφειλή. Δεν θα πληρώσει κάποιος άλλος, το ίδιο το κράτος πρέπει να πληρώσει.

Mιλάμε για μια δικαστική απόφαση και οι δικαστικές αποφάσεις εύκολα δεν αλλάζουν. Θα δεχθώ και εγώ ότι πρόκειται για μια δικαίωση ίσως του ΟΛΚ, έστω και αν άκουσα πάρα πολλά και εγώ και η πρόεδρος της «Δημωφέλεια»  κ. Ιωσηφίδου και εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου και στα ραδιόφωνα,… και σε σημείο που λένε ότι εμείς κάναμε λάθη.

Δεν κάναμε λάθη. Απλά και εμείς είχαμε την αγωνία να κάνουμε κάτι και το έργο έπρεπε να προχωρήσει και έτσι όπως πηγαίναμε το χάναμε. Κινητοποιήσαμε πριν από όλα τις δημόσιες υπηρεσίες. Όπως επίσης το υπουργείο δόμησης, το υπουργείο περιβάλλοντος γιατί αν απεντάσσονταν τότε θα χάναμε και τα κονδύλια. Εμείς λοιπόν κινητοποιήσαμε άπαντες ενώ αν τελικά γινόταν η απένταξη, το κράτος θα έχανε εκατομμύρια επί εκατομμυρίων. Ειδάλλως θα χάνονταν πολλά και ίσως και το γεγονός ότι υπήρξαν επιθεωρητές περιβάλλοντος ήταν αυτοί που έφεραν μετά τις καταγγελίες την άμεση κινητοποίηση.

Αλλιώς οι μηχανισμοί του κράτους θα ήταν απλά τα ζώα μου αργά. Για αυτό λέω ότι ο κ. Ηλιάδης έχει και κάπου δίκιο. Παρόλα αυτά όμως και το ΤΑΙΠΕΔ κράτος είναι. Διότι ο ΟΛΚ ανήκε στον ΤΑΙΠΕΔ, άρα κράτος είναι άπαντες.

Προσωπικά επιλέγω για το θέμα αυτό  το διάλογο, αντί της επιθετικής πολιτικής, που πάντως είναι πάντα μία επιλογή με τις δικαστικές αποφάσεις που υπάρχουν υπέρ της δημοτικής επιχείρησης.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σχετικά με το ενδιαφέρον επενδυτών για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου η δήμαρχος υποστήριξε «ότι υπάρχουν ήδη δύο ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι θέτουν ως προϋπόθεση για την υλοποίηση του ενδιαφέροντός τους να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς. «Πιστεύω, είπε η Δήμαρχος, ότι θα υπάρξουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι για το παλιό νοσοκομείο Αρκεί βέβαια να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό. Από εκεί και πέρα θα τρέξουν  και άλλοι πολίτες ενδιαφερόμενοι για να έρθουν όσοι μπορούν να έρθουν,. Θα προσθέσω όμως ότι όταν περιέγραφα αυτά που μπορούν να γίνουν στο ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και έλεγα τι μπορεί να γίνει και όταν έλεγαν κάποιοι για σπίτια για τους αξιωματικούς, εγώ μιλούσα για ένα ξενοδοχείο που θα μπορούσε να φέρει και θέσεις εργασίας και γενικότερα ανάπτυξη. Αλλά και μια άλλη προοπτική θα φέρναμε στον τόπο μας. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι μας είπαν πως πρόκειται τελικά για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ της Καβάλας και ακόμη καλύτερο θα έλεγα εγώ. Έχουμε ένα χώρο γειτονικό της θάλασσας ενώ ο χώρος πάει γύρω γύρω από το Ασημακοπούλου. Νομίζω ότι αν καταφέρουμε ποτέ να τελειώσουμε τις διαδικασίες με το κράτος που είναι πολύ αργό και δεν νοιάζεται τότε νομίζω ότι θα πάμε πολύ καλά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση