Μάχη με τα ογκώδη αντικείμενα και μπάζα δίνει η Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας έχει ενισχυθεί με προσωπικό και έχει επιδοθεί στην απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων από την πόλη της Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Σταυρίδης Κυριάκος σημείωσε ότι δυστυχώς οι πολίτες δεν συμμορφώνονται στις συστάσεις της υπηρεσίας και ξεφορτώνονται τα ογκώδη αντικείμενα όπου τους εξυπηρετεί.

Όπως εξήγησε αρχικά «Αυτό που συμβαίνει είναι ότι από τον Σεπτέμβριο κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση η οποία ήταν δύσκολη και εκτός ελέγχου. Δεν μπορούσαμε άμεσα να αντιμετωπίσουμε την όλη κατάσταση. Τον πρώτο μήνα κάναμε δουλειά αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι δυστυχώς οι συνδημότες μας δεν συμμορφώνονται. Δεν μας ειδοποιούν για τα ογκώδη αντικείμενα που υπάρχουν.

Δύο φορτηγά μπάζα μαζεύουμε καθημερινά και οι όγκοι συνεχίζον να υπάρχουν….. Τα περιθώρια τέλειωσαν και θα εφαρμόσουμε τον κανονισμό. Ήδη σήμερα κόπηκε πρόστιμο αλλά παλεύουμε ώστε να μην μας βρουν οι γιορτές με όλους αυτούς τους όγκους. Συνεργεία έξω κάνουν μεγάλη προσπάθεια!».

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Το νέο προσωπικό που ήρθε στην Υπηρεσία Καθαριότητας  είναι 85 άτομα. Από αυτά βέβαια τα 47 ήδη δούλευαν εδώ και δύο χρόνια στην καθαριότητα οπότε αν αφαιρέσουμε τα άτομα που πήγαν στον πρώην Δήμο Φιλίππων, τα παιδιά που πήραν γονικές άδειες, που είχαμε την φυγή δύο αιρετών που πήγαν  στα μέρη τους, 12 άτομα είναι τα επιπλέον που εργάζονται στην καθαριότητα.

Παλεύουμε βέβαια με όλα μας τα μέσα να λύσουμε το πρόβλημα και να τελειώσουμε την κατάσταση που είναι πράγματι τραγική. Περιμένουμε 14 άτομα από την 3 Κ μέσα στον Γενάρη και έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και τις έκτακτες ανάγκες, όπως χιόνια και βροχές που έτσι κι αλλιώς προβλέπονται.

Νομίζω θα είμαστε έτοιμοι».

ΡΕΜΜΑΤΑ

Αναφορικά με τα ρέματα που χρειάζονται καθάρισμα  τόνισε ότι «Όλα τα επικουρικά ρέματα είναι της Περιφέρειας. Εμείς μπαίνουμε επικουρικά με μικρές παρεμβάσεις για να καθαρίσουμε και να διευκολύνουμε την κατάσταση. Σαφώς και πρέπει να υπάρχει η συνεργασία για να προχωρήσει ο Δήμος μας. Καθαρίσαμε δύο, θα πάμε και στην Αγία Παρασκευή για να καθαρίσουμε ένα μικρό ρέμα και θα κάνουμε το παν για να μην έχουμε προβλήματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *