«Μάστιγα το παρεμπόριο, πρέπει επιτέλους να βρεθεί λύση» τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Μάρκος Δέμπας

Το Επιμελητήριο Καβάλας διεκδικεί την παραχώρηση κατά χρήση του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας από πλευράς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.  «Υπάρχει μία στασιμότητα στο θέμα» σημείωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας.

Πρόσθεσε δε πως «Δυστυχώς δεν έχουμε κάποια εξέλιξη, δεν έχουμε κάτι καινούριο να πούμε. Περιμένουμε την συνάντηση ουσιαστικά με την Περιφέρεια για να δούμε ποια είναι η απόφασή της για το Βιοτεχνικό Πάρκο της Καβάλας.

Εγώ πλέον νομίζω ότι το θέμα έχει φτάσει προς το τέλος του, με την έννοια ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο! Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι προθέσεις του μετόχου  51%, δηλαδή της Περιφέρειας. Τουλάχιστον με το Δήμο Καβάλας και τη Δήμαρχο που έχουμε την επαφή, εμείς περιμένουμε αυτή την εξέλιξη και νομίζω ότι κάποια στιγμή – μάλλον άμεσα – μια και έχει περάσει πολύς χρόνος από αυτές τις συζητήσεις, θα πρέπει να δούμε τι γίνεται.

Υπάρχει μια στασιμότητα χωρίς να ξέρουμε ακριβώς πότε η Περιφέρεια θα μας απαντήσει στο αίτημα μας, στην πρότασή μας, για το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει. Είναι μια κατάσταση που νομίζω ότι θα πρέπει να δεχθεί επιτέλους λύση.

Το έχουμε πει πολλές φορές, ότι το ΒΙΟΠΑ της Καβάλας πρέπει να αξιοποιηθεί και να λειτουργήσει ως πρέπει, έχουν ξοδευτεί ήδη χιλιάδες ευρώ και δεν μπορεί να παραμείνει έτσι.

Αρκεί να υπάρξει η πολιτική απόφαση της Περιφέρειας, να μας ξεκαθαρίσει πάνω κάτω τι έχει αποφασίσει, έτσι ώστε και εμείς να κινηθούμε αντίστοιχα.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά μεν, αλλά υπάρχουν οι προτάσεις, υπάρχουν και οι νομικές λύσεις και είναι ένας χώρος που έχει δημιουργήσει σοβαρές υποχρεώσεις, είναι ένας χώρος που αρκετοί επιχειρηματίες είναι εγκλωβισμένοι και είναι ένα ΒΙΟΠΑ που έχει δημιουργήσει οφειλές και σε ελεύθερους επαγγελματίες και προς την Τράπεζα και δεν μπορεί να παραμείνει άλλο έτσι. Πρέπει Ο καθείς ανάλογα με το τι του αναλογεί να πάρει τις αποφάσεις του».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Σε τροχιά υλοποίησης τώρα βρίσκεται μια ακόμη σύσκεψη για το παρεμπόριο μετά την συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Πιτσιόρλα. «Η συνάντηση θα γίνει στην Καβάλα. Μιλήσαμε με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου κ. Αυλωνίτη, όπου τουλάχιστον μια πρώτη ημερομηνία που φαίνεται εφικτή για αυτή την συνάντηση που την οργανώνει το υπουργείο πλέον είναι για την Παρασκευή 13 Ιουλίου, την ερχόμενη Παρασκευή δηλαδή, όπου θα έχουμε μια διευρυμένη συνάντηση με όλους τους φορείς της ΑΜΘ που έχουν σχέση με το εμπόριο προκειμένου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Καβάλας να συζητήσουμε και να βρούμε την κατάλληλη ή τις κατάλληλες λύσεις.

Επομένως περιμένω από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης  να δούμε την πρόσκληση, πως θα το οργανώσουμε, ποια βοήθεια ζητούν από εμάς τα Επιμελητήρια. Εμείς έτσι και αλλιώς ως Επιμελητήρια θα θέσουμε τις απόψεις μας τις επόμενες μέρες μάλιστα θα έχουμε συναντήσεις ώστε να παρουσιάσουμε θέσεις και προτάσεις για το παρεμπόριο.

Άλλωστε το πρόβλημα άρχισε να αποκτά εκρηκτικές διαστάσεις και πρέπει επιτέλους τις επόμενες ημέρες να δούμε μαζί με τους αρμόδιους φορείς, αστυνομία, τελωνεία δηλαδή χώρους εισόδου σημαντικοί για την περιοχή μας ώστε να βρεθεί η λύση που όλοι ζητάμε. Θα έχουμε και εμείς βέβαια συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις» κατέληξε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *